Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, με αιχμή την πανδημία αλλά και το νομοσχέδιο για τις απευθείας συμβάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός αναφέρθηκε άκρως δηκτικά στα νέα μέτρα περιορισμού που ανακοινώθηκαν χθες, εγκαλώντας την κυβέρνηση για καταστροφή της οικονομίας με το συνεχιζόμενο για 5ο μήνα lockdown, αφετέρου για απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος επί προσωπικού στον πρωθυπουργό, είπε ότι η συνολική διαχείριση της πανδημίας είναι τεράστια αποτυχία του, μίλησε για «φάμπρικα» απευθείας αναθέσεων και «πλιάτσικο», ζήτησε επίταξη ιδιωτικών κλινών, μέμφθηκε την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ενώ για μια ακόμη φορά έκανε άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετική» την πρωτοβουλία του να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό στις ευπαθείς ομάδες.

Για μια ακόμη φορά δε, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μιλώντας για «διαφυγή» του κ. Μητσοτάκη από το «τσουνάμι» που έρχεται.

Σταχυολογώντας την ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων, για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανδημία και lockdown

Διανύουμε τον πέμπτο μήνα lockdown και αγγίζουμε πάλι τα 3.000 κρούσματα τη μέρα και το ΕΣΥ στην Αττική υπό κατάρρευση με πληρότητα 100%.
Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και δεν έχετε καταφέρει απολύτως τίποτα.
Τα νοσοκομεία παραμένουν στο κόκκινο.
Το ξέρετε ότι έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown ολόκληρης της Ευρώπης;

Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε κάνει μία τρύπα στο νερό;
Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν πέντε συνεχόμενους μήνες lockdown.
Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.
Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο.
Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση.

Έχει καταστραφεί η οικονομία.

*Ανέγγιχτες οι ιδιωτικές κλινικές, μην τυχόν και αγγίξετε κανέναν ιδιώτη. Προχωρήστε σε επίταξη ιδιωτικών κλινών.

*Το εμβόλιο αργεί γιατί τα έχει κάνει θάλασσα η Ε.Ε. με τα εμβόλια. Τι θα κάνουμε μέχρι τότε;

*Ζήτησα από την αρχή συνεννόηση για την πανδημία. Ζήτησα κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας για να υπάρχει συντονισμός των κομμάτων. Το αρνήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Ζήτησα εναλλακτικές για ταχύτερο εμβολιασμό. Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την ευθύνη ολοσχερώς και κατ΄ αποκλειστικότητα. Να αποδείξετε ότι την έχετε απέναντι στον λαό και να δώσετε λύσεις, όχι επικοινωνιακές.

Απευθείας αναθέσεις

*Αντιμετωπίζετε την πανδημία ως ευκαιρία για πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία και για δημιουργία αυταρχικού πλαισίου.

*Για να μπορέσει να επιβιώσει επιχειρηματίας, πρέπει να έχει φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, με τη φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων.

*Τα όρια για τις απευθείας αναθέσεις αυξάνονται στις 60.000.
Μέχρι και το όριο των δαπανών που δεν δημοσιοποιούνται πάει από τα 1.000 στα 2.500.
Έχετε στήσει ήδη τη φάμπρικα εδώ και ενάμιση χρόνο, τώρα ποιος σας πιάνει.
 

*Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής προκάλεσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με σωρεία απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες οι οποίες είτε ιδρύθηκαν αιφνιδίως την τελευταία στιγμή, είτε που δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

*Εν μέσω καραντίνας, και πριν ακόμη βγει το ΦΕΚ διορισμού του, ο μετακλητός διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και κομματικό στέλεχος της ΝΔ κ. Ματιάτος, ξεκινά τη διαδικασία ανάθεσης έργου για την κατασκευή εγκατάστασης προσφύγων στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της «διαπραγμάτευσης».

*Από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι και γαλάζια στελέχη εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, και αναρτούσαν μάλιστα και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στο ΚΑΤ, το ΑΤΤΙΚΟΝ, σε νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

*Τώρα έρχεστε και εγκρίνετε τη διάθεση 18,5 εκατ. ευρώ για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και την προβολή μηνυμάτων για τον εμβολιασμό…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης