Ο καταναλωτικός δανεισμός μειώθηκε στη Βρετανία τον Φεβρουάριο, με τον μεγαλύτερο ρυθμό που έχει σημειωθεί σε ετήσια βάση, καθώς τα νοικοκυριά αύξησαν τις αποταμιεύσεις κατά τη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο καταναλωτικός δανεισμός μειώθηκε 9,9% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1998, όταν άρχισαν να καταγράφονται τα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο, χαλάρωσε η πτώση του καταναλωτικού δανεισμού στη Βρετανία.

Ο οικονομολόγος Howard Archer της EY Item δήλωσε πως η επτάμηνη περίοδος κατά την οποία οι καταναλωτές αποπλήρωναν τα χρέη τους θα υποστηρίξει την ικανότητά τους να δαπανούν.

«Αυτό ενισχύει τις ελπίδες ότι οι καταναλωτές μπορούν να διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο στις ελπίδες της οικονομίας για αξιοπρεπή ανάκαμψη από το β΄ τρίμηνο, καθώς οι περιορισμοί στη δραστηριότητα προοδευτικά χαλαρώνουν» τόνισε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μη εξασφαλισμένος δανεισμός προς τους καταναλωτές μειώθηκε κατά 1,25 δισ. στερλίνες σε καθαρούς όρους, αντίστοιχα με τις μέσες εκτιμήσεις, ενώ τον Ιανουάριο είχε μειωθεί κατά 2,65 δισ. στερλίνες.

Επίσης οι εγκρίσεις των στεγαστικών δανείων μειώθηκαν τον Φεβρουάριο, προτού ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak ανακοινώσει νέα μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς κατοικίας, στον προϋπολογισμό του Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης