Βρετανία: Βελτιώνεται ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 14:22
Βρετανία: Βελτιώνεται ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας

Με τον ισχυρότερο ρυθμό του τελευταίου έτους αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στη Βρετανία στο τρίμηνο μέχρι το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες της BoE για το μέγεθος της επιβράδυνσης της αγοράς εργασίας.

Οι ενδείξεις επιβράδυνσης της δημιουργίας θέσεων εργασίας οδήγησε δύο μέλη της επιτροπής καθορισμού των επιτοκίων της BoE να ψηφίσουν υπέρ μιας μείωσης του κόστους δανεισμού στο τέλος του προηγουμένου έτους και τρεις άλλοι, μεταξύ των οποίων ο διοικητής Mark Carney, έχει δηλώσει προσφάτως ότι είναι πιθανό να χρειαστούν περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Τα επίσημα στοιχεία εμφάνισαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων σε απασχόληση αυξήθηκε κατά 208.000 στα 32,90 εκατ., που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση από το τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 και πολύ ισχυρότερο από τις μέσες εκτιμήσεις για 110.000.

Η στατιστική υπηρεσία τόνισε πως η αύξηση αντανακλά μια ιδιαίτερα αδύναμη περίοδο στο τρίμηνο μέχρι τον Αύγουστο, όταν οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν αλλά τα στοιχεία επίσης εμφάνισαν ότι ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε ιστορικό-ρεκόρ της τάξης του 76,3% και η αύξηση της απασχόλησης προήλθε από τις προσλήψεις και την αυτοαπασχόληση.

Ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία υποχώρησε κατά 7.000 στα 1,31 εκατ. και ο δείκτης της ανεργίας στο 3,8%, παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1975.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 14:22