Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται η επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος για το Μάρτιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Το ύψος της επιδότησης παραμένει δηλαδή στο επίπεδο του Φεβρουαρίου ενώ τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι κατά τι χαμηλότερα από αυτά του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν οι καταναλωτές το Μάρτιο θα είναι αντίστοιχα ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα οι επιδοτήσεις για το Μάρτιο έχουν ως εξής:

Οικιακά τιμολόγια: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 40 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 84 Euro/MWh.

Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40Euro/MWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ενεργοβόρο βιομηχανία (περιλαμβάνονται χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, βιομηχανίες αλουμινίου, κεραμουργίες, υφαντουργίες , βιομηχανίες παραγωγής χαρτιού, υαλουργίες, κλπ.) ο υπουργός τόνισε ότι σχεδιάζεται σχήμα ενίσχυσης με βάση το κοινοτικό πλαίσιο, στο οποίο θα ενταχθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν συνάψει συμβάσεις σταθερών τιμολογίων άνω των 12 μηνών, δεν θα συνάψουν διμερή συμβόλαια φυσικής παράδοσης με παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και αντιμετωπίζουν μείωση του λειτουργικού περιθωρίου κατά 40% ή σε αρνητικό λειτουργικό περιθώριο λόγω της αύξησης του κόστους του ρεύματος.

 

 

Ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο του Φεβρουαρίου είναι τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ για το Μάρτιο που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις είναι:

Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,9 το Φεβρουάριο)

Για υψηλότερη κατανάλωση, 20,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 21,1)

Νυχτερινό τιμολόγιο: 15,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 15,8).

 

Η τιμή της κιλοβατώρας ανά εταιρεία

Οι χρεώσεις για τον Μάρτιο ανά πάροχο ενέργειας είναι:

ΔΕΗ: για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,9 το Φεβρουάριο)/ για υψηλότερη κατανάλωση, 20,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 21,1)/ νυχτερινό τιμολόγιο: 15,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 15,8).

Protergia: χωρίς έκπτωση συνέπειας 24,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητα).

Ήρων Protect: 24,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 24,9 το Φεβρουάριο).

Elpedison: 23 λεπτά ανά κιλοβατώρα ημερήσια χρέωση και 22,33 λεπτά το νυχτερινό (από 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 18,83 αντίστοιχα το Φεβρουάριο).

NRG: 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 22,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Φεβρουάριο).

Watt&Volt: αμετάβλητο στα 24,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Φυσικό Αέριο Ελλάδος: 24,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 25,1) και 18,5 με έκπτωση (από 18,8).

Zenith: 19,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,49) για μηνιαία κατανάλωση έως 270 κιλοβατώρες, και 20,4 (από 20,49) για την υπερβάλλουσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης