Μετά τον Globiled στο επενδυτικό σχήμα της Hellenic Seaplanes μπαίνει και ο όμιλος Χανδρή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 14:14
Μετά τον Globiled στο επενδυτικό σχήμα της Hellenic Seaplanes μπαίνει και ο όμιλος Χανδρή
Ένα ακόμη μέλος προσθέτει στην οικογένειά της η Hellenic Seaplanes, αποδεικνύοντας ότι παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, ο κλάδος των υδροπλάνων εξακολουθεί να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Παρουσιάζοντας χθες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των υδροπλάνων, αλλά και τα άμεσα σχέδια της εταιρείας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία NRG συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Χανδρή που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας, και την Globiled που έχει παρουσία στο πεδίο του φωτισμού Led.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χανδρής, που θεωρείται από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον ναυτιλιακό και τον ενεργειακό κλάδο, αναμένεται να επενδύσει στη δημιουργία υδατοδρομίων, αρχικά στη Χίο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ψαρρά και τις Οινούσες.

Η NRG δραστηριοποιείται από το 2012 στο κομμάτι της ηλεκτρικής ενέργειας έχοντας ως κύριο αντικείμενο την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, στη λιανική αγορά, καθώς και την εμπορία, στη χονδρική πώληση. Πρόκειται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου που χρόνο με το χρόνο κερδίζουν σημαντικό μερίδιο στην εγχώρια αγορά.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Globiled στη Hellenic Seaplanes, αυτή -όπως διευκρίνισε ο κ. Χαραλάμπους- θα καλύψει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Hellenic Seaplanes (υλοποίηση υδατοδρομίων, διαχείριση αεροπορικού έργου, κρατήσεις κ.λπ.).Η υπογραφή συμφωνίας της Hellenic Seaplanes με την NRG, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομικά περίοδο για τη χώρα και έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας που υπεγράφη με τη GlobiLed, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του led στην ελληνική αγορά με παρουσία σε 13 χώρες του εξωτερικού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Globiled Tareq Al Gizawi ανέφερε « Είμαστε σίγουροι ότι η αγορά των υδροπλάνων στην Ελλάδα θα αναπτυχθεί ραγδαία και αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών. Ο όμιλος μας θα είναι ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης του τομέα των υδροπλάνων στην Ελλάδα και σύντομα και στο εξωτερικό.

Σήμερα ο Όμιλος GlobiLED κατέχει ηγετική θέση στην αγορά φωτισμού LED, έχοντας υλοποιήσει πάνω από 1500 έργα φωτισμού στην Ελλάδα . Έργα που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του φωτισμού στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους και δημόσιους οργανισμούς της χώρας, με συνεχείς καινοτομίες και πρωτοπόρες λύσεις, έχοντας παρουσία σε 13 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία , Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Κατάρ, Αίγυπτο, Ουκρανία, Τσεχία). Επίσης η τελευταία στρατηγική κίνηση του ομίλου ήταν η απόκτηση της αποκλειστικής αντιπροσωπείας στις τηλεοράσεις Sharp & Blaupunkt για όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος των δύο εταιρειών στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaplanes, ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους, θα βοηθήσει στην ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων της και στην υλοποίηση του αντικειμένου της που αφορά την πραγματοποίηση πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους, «Παρά τις πολύμηνες καθυστερήσεις η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη». Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης και η συμμαχίες με τον όμιλο GlobiLED και τον όμιλο Χανδρή μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας».

Διαβάστε επίσης:Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 14:19