Συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα πραγματοποίησε χθες,αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Γιώργο Καρανίκα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα. Η ΕΣΕΕ έθεσε σειρά ζητημάτων τα οποία κατά την άποψή της πρέπει να επιλυθούν προς διευκόλυνση της εμπορικής επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στη νησιωτική Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία ανέδειξε τα θέματα που αφορούν στη διασφάλιση της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας της νησιωτικής χώρας, με επίκεντρο την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και την ανάγκη να διασφαλιστεί μειωμένος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, ενόψει της τροποποίησης της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στη συμβολή του εμπορίου στην ανάπτυξη του τουρισμού και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανέκυψαν πρόσφατα από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Το Υπουργείο Τουρισμού και η ΕΣΕΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά από εδώ και στο εξής προς όφελος της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης αλλά και για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας γενικότερα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης