Ελληνικό ντελικατέσεν στο Μιλάνο - Γαστρονομική εισβολή στον ιταλικό Βορρά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 13:13
Ελληνικό ντελικατέσεν στο Μιλάνο - Γαστρονομική εισβολή στον ιταλικό Βορρά
To πρώτο Ελληνικό ντελικατέσεν στην Ιταλία είναι γεγονός! Πρόκειται για το «Hellinikon-Prodotti Gastronomici» Greci το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2018 στο Μιλάνο και είναι τo πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης ελληνικών προϊόντων σε όλη την χώρα. 

Μια Ελληνική ταμπέλα γραμμένη στα ιταλικά συναντά όποιος διασχίζει την οδό Via Casoretto 30/Α, μόλις έξι στάσεις με το μετρό από το κέντρο του ΜιλάνουΟ αρχιτέκτονας Κώστας Λαγιόπουλος και η σύζυγός του Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θέλησαν να ρισκάρουν και κόντρα στην κρίση να επιστρέψουν στην πόλη όπου σπούδασαν, το Μιλάνο ανοίγοντας, ένα Ελληνικό ντελικατέσεν.

Μια Ελληνική ταμπέλα γραμμένη στα ιταλικά συναντά όποιος διασχίζει την οδό Via Casoretto 30/Α, μόλις έξι στάσεις με το μετρό από το κέντρο του Μιλάνου.

Εκεί ο Κώστας και η Κωνσταντίνα έχουν δημιουργήσει ένα ντελικατέσεν με ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

To «Hellinikon-Prodotti Gastronomici» Greci στην οδό Via Casoretto 30/Α, στο ΜιλάνοΠροϊόντα μικρών παραγωγών τα οποία οι Μιλανέζοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όπως ελιές Καλαμάτας, φέτα, μαστίχα, ελαιόλαδο, παραδοσιακά γλυκά, μέλι, κ.α.

Το Hellinikon αποτελεί μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα και το μοναδικό κατάστημα λιανικής πώλησης ελληνικών προϊόντων σε όλη την Ιταλία, όπου ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής. Δεν προσφέρει απλά και μόνο ελληνικά προϊόντα, αλλά μία ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε επίσκεψη, μέσα από την ιστορία των ελληνικών τόπων παραγωγής των προϊόντων και των Ελλήνων παραγωγών.


Κύριος στόχος των ιδιοκτητών είναι η προβολή των Ελληνικών προϊόντων στη χώρα της Ιταλίας.
Στην προώθηση αυτή, αρωγός είναι τόσο η κοινή λαχτάρα των δύο λαών για ποιοτική και εύγευστη κουζίνα όσο και το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο που τους δένει.

Το Hellenikon δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αλλά ενισχύει το ρόλο του ως τόπο πολιτιστικής «συνάντησης» με την ελληνική κουλτούρα, διοργανώνοντας βραδιές πολιτισμού, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες κ.α..

O Κώστας και η Κωνσταντίνα διοργανώνουν στο «Hellinikon» event πολιτισμού, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση βιβλίου στο «Hellinikon»


Ξεναγηθείτε στον χώρο του «Hellinikon-Prodotti Gastronomici» Greci:


H επίσημη σελίδα του «Hellinikon-Prodotti Gastronomici» Greci στο Facebook

Δείτε μερικά από τα προϊόντα που διατίθενται στο «Hellinikon»:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 22:09