Ακυρώθηκε και το roadshow στο Λονδίνο για τη Saudi Aramco

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 13:07
Ακυρώθηκε και το roadshow στο Λονδίνο για τη Saudi Aramco

Η Saudi Aramco ακύρωσε τα σχέδιά της για το roadshow στο Λονδίνο με σκοπό την ενημέρωση των επενδυτών για την επερχόμενη ΙΡΟ της.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα πηγές, η απόφαση αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα για το Βασίλειο, το οποίο τώρα θα επιδιώξει να αντλήσει 25 δισ. δολάρια μέσω της δημόσιας εγγραφής της Saudi Aramco -που είναι ένα τμήμα μόνο του αρχικού ποσού των 100 δισ. δολαρίων που αναζητούσε κάποτε-, που είναι εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό από εγχώριους επενδυτές και από εκείνους στην περιοχή.

Οι τραπεζίτες έμαθαν τη Δευτέρα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία επίσημη συνάντηση με Ευρωπαίους επενδυτές, μία ημέρα μετά την ακύρωση των roadshows σε ΗΠΑ και Ασία.

Η Σαουδική Αραβία επιχειρεί να οδηγήσει την εταιρεία στο χρηματιστήριο με μια αποτίμηση που να είναι αποδεκτή για τον πανίσχυρο πρίγκιπα Mohammed bin Salman, για τον οποίο η ΙΡΟ βρίσκεται στην καρδιά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Αφού πίεσε για μια αποτίμηση περί τα 2 τρισ. δολάρια για σχεδόν τέσσερα χρόνια, οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας περιέκοψαν τις εκτιμήσεις τους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επενδυτές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια αποκάλυψαν ένα εύρος τιμών την Κυριακή που θα αποτιμούσε την εταιρεία περί τα 1,6-1,7 τρισ. δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 13:07