Εγκαταλείπει τη Β. Θάλασσα η Energean και πουλά στην Neptune

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 13:22
Εγκαταλείπει τη Β. Θάλασσα η Energean και πουλά στην Neptune

Τις δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Βόρεια Θάλασσα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει η Energean, πουλώντας τα σχετικά δικαιώματα στην εταιρεία Neptune, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νορβηγία.

Όπως ανακοινώσει η Energean και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εταιρεία απέκτησε τις συγκεκριμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου έρευνας και παραγωγής της Edison, ενώ αγοραστής είναι η εταιρεία Neptune.

Οι δραστηριότητες που μεταβιβάζονται είναι τα υπό ανάπτυξη projects Nova (15%) και Dvalin (10%) στη Νορβηγία, ενώ το μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει τα πεδία Scott (10.5%), Telford (15.7%), Tors (68%) και Wenlock (80%) που βρίσκονται στην παραγωγή εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και τις συμμετοχές στο Markham (3.1%), στην ανακάλυψη στο Glengorm (25%), καθώς και στην άδεια Isabella (10%), όπου αναμένεται η πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η Energean έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Edison E&P έναντι 750 εκατ. δολαρίων.

Το τίμημα της πώλησης των δραστηριοτήτων της Βόρειας Θάλασσας είναι 250 εκατ. δολάρια συν επιπλέον 30 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν στην Energean υπό προϋποθέσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 13:50