Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κλείσει οριστικά τα καταστήματά της και ότι θα επικεντρωθεί στο ηλεκτρονικό της κατάστημα στο Microsoft.com, όπου μεταξύ άλλων οι πελάτες της θα μπορούν να κάνουν αγορές και να ζητήσουν υποστήριξη.

Η Microsoft ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων αυτών θα συνεισφέρουν στον ηλεκτρονικό κατάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν απολύσεις και σύμφωνα με το CNBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος ένας εκπρόσωπος της εταιρείας για να σχολιάσει.

Την τελευταία δεκαετία περίπου, η Microsoft άρχισε να επεκτείνει τη λιανική της παρουσία σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια εμπειρία αγορών παρόμοια με αυτήν της Apple, όπου οι πελάτες μπορούσαν να δοκιμάσουν νέο λογισμικό και προϊόντα δημιουργημένα τόσο από την ίδια όσο και από τους συνεργάτες της.

Η Microsoft δημιούργησε ακόμη και ένα κατάστημα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το εμβληματικό κατάστημα λιανικής πώλησης “Γυάλινος κύβος” της Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της Microsoft έρχεται σε συνέχεια της απόφασης να κλείσει προσωρινά τα καταστήματα τον Μάρτιο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Microsoft ανέφερε ότι το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων θα “οδηγήσει σε επιβάρυνση προ φόρων περίπου 450 εκατ. δολ. ή 0,05 δολ. ανά μετοχή”, κάτι που θα φανεί στα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου που λήγει στις 30 Ιουνίου.

«Η επιβάρυνση προ φόρων θα περιλαμβάνει κυρίως διαγραφές και απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων», ανακοίνωσε η Microsoft.

«Η Microsoft θα συνεχίσει να επενδύει στο Microsoft.com και σε καταστήματα Xbox και Windows, προσεγγίζοντας περισσότερα από 1,2 δισ. άτομα μηνιαίως σε 190 αγορές», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μετοχή της Microsoft σημειώνει πτώση 1,17%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης