Στη διεύρυνση της συνεργασίας της με τη βρετανική εταιρεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών BT Group προχώρησε η Nokia, προκειμένου να παράσχει στην εταιρεία εξοπλισμό για τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων 5ης γενιάς (5G).

To deal, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, θα καταστήσει τη Nokia τον μεγαλύτερο προμηθευτή κεραιών ασύρματου δικτύου της εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η φινλανδική εταιρεία. Το δίκτυο 4ης γενιάς (4G) της BT ανήκει κατά τα δύο τρίτα στην κινεζική Huawei και μόλις κατά το ένα τρίτο στη Nokia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Φινλανδοί αναπληρώνουν έτσι το κενό που δημιουργεί η «έξωση» της Huawei από το Η.Β., μετά την απαγόρευση εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης στην κινεζική εταιρεία να παρέχει εξοπλισμό 5G και την εντολή να αφαιρεθεί όλος ο εξοπλισμός της από τα σχετικά δίκτυα στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας έως το 2027.

Η σουηδική Ericsson θα μπορούσε επίσης να καλύψει μέρος του κενού που θα αφήσει πίσω της η κινεζική εταιρεία στα δίκτυα 5G.

H Nokia παρέχει ήδη εξοπλισμό στην BT για την ευρύτερο μητροπολιτική περιοχή του Λονδίνου και τα Midlands -στην κεντρική Αγγλία, μεταξύ άλλων στο Μπέρμιγχαμ- και σε ορισμένες άλλες επαρχιακές περιοχές της Βρετανίας. Σύμφωνα με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη, οι περιοχές που θα καλυφθούν θα είναι μεταξύ άλλων το Αμπερντίν, το Κέιμπριτζ και το Μπράιτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι υπόλοιπες βρετανικές επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών σχεδιάζουν το μετά Huawei μέλλον τους, με τη CK Hutchison να υπογράφει πρόσφατα συμφωνία με την Ericsson, αναιρώντας προηγούμενα σχέδιά της να βασιστεί στον κινεζικό κολοσσό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης