Η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς container, Maersk, ανακοίνωσε ότι η ζήτηση ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, ενώ ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας, στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος.

Η Maersk, η οποία διαχειρίζεται περίπου ένα στα πέντε containers που αποστέλλονται παγκοσμίως, δήλωσε ότι, παρόλο που οι όγκοι των φορτίων ήταν ακόμη χαμηλά στο περασμένο έτος, είχαν ανακάμψει περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν μετά από την κατακόρυφη πτώση που σημειώθηκε στην κορύφωση της πανδημίας πριν από κάποιους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Soren Skou, τόνισε ότι «η AP Moller-Maersk είναι σε καλό δρόμο για να καταγράψει ένα ισχυρό τρίμηνο με ισχυρή αύξηση κερδών σε όλες τις δραστηριότητές μας, ιδιαίτερα στην Ocean and Logistics Services».

Οι όγκοι έχουν ανακάμψει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, το κόστος έχει παραμείνει καλά υπό έλεγχο και τα ναύλα έχουν αυξηθεί εξαιτίας ισχυρής ζήτησης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η δανέζικη εταιρεία τόνισε πως θα περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης αναδιοργάνωσης που ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα, όπου επιδιώκει να ενσωματώσει τις θαλάσσιες μεταφορές container και τις δραστηριότητες χερσαίου logistics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Maersk αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 80.000 υπαλλήλους.

Η εταιρεία αναμένει ότι το κόστος αναδιοργάνωσης θα διαμορφωθεί στα 100 εκατ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο, που αφορά στις απολύσεις.

Αναμένει τώρα ότι τα EBITDA για τη χρήση θα διαμορφωθούν στα 7,5-8 δισ. δολάρια, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 6-7 δισ. δολάρια.

Τα προκαταρκτικά έσοδα για το γ΄ τρίμηνο εμφάνισαν έσοδα 9,9 δισ. δολαρίων, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης