Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της Ελλάδας να εξασφαλίσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλούν νέα πτώση στην ισοτιμία του ευρώ.

Αιτία της πτώσης, όμως, και μια είδηση, που μεταδόθηκε από τα διεθνή δίκτυα (με πηγή μη κατονομαζόμενο Έλληνα αξιωματούχο), ότι η χώρα μας, την οποία το δημοσίευμα αποκαλεί «υπερχρεωμένη», είναι πιθανόν να αναγκασθεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια μέχρι τις 2-4 Απριλίου.

Ο Έλληνας αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν ελπίζει, κατά τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, σε παροχή βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

“Το θέμα της Ελλάδας συνεχίζει να πλανάται επάνω από το ευρώ – δολάριο σαν μαύρο σύννεφο”, αναφέρει σε σημείωμά του ο Μπόρις Σλόσμπεργκ, διευθυντής του τμήματος νομισματικής έρευνας του GFT της Νέας Υόρκης.

“Εάν η ΕΕ είναι ανίκανη να βρει μια πανευρωπαϊκή λύση για την επίλυση της κρίσης, το ευρώ μπορεί να αποδυναμωθεί περαιτέρω εξαιτίας των φόβων ότι και άλλες οικονομίες της Νότιας Ευρώπης μπορεί να ακολουθήσουν, καθώς ο κίνδυνος κατακερματισμού αυξάνεται ραγδαία”, προειδοποιεί ο κ. Σλόσμπεργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης