Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα  οι κατασχέσεις φορτίων μαϊμού προϊόντων, τα οποία εισέρχονται στην Ιταλία από ελληνικά λιμάνια. Ήδη το zougla.gr, έχει δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις εχθές, άλλο ένα φορτίο με χιλιάδες παραποιημένα προϊόντα της γνωστής εταιρείας Nike (Αir Max 270)  κατασχέθηκε στο λιμάνι του Μπρίντιζι από τις Ιταλικές Αρχές.

Φωτογραφία από το φορτίο

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) της γειτονικής χώρας, το συγκεκριμένο φορτίο αξίας 500.000 ευρώ, εισήλθε στην Ιταλία από ελληνικό λιμάνι. Αποστολέας του φορτίου εμφανίζεται ένας κινέζος ενώ παραλήπτης, δύο κινέζοι με εταιρεία στην Ισπανία. Σε αυτή την υπόθεση, όπως διευκρινίζουν οι αξιωματικοί, οι οδηγοί του φορτηγού που μετέφερε το φορτίο ήταν Βούλγαροι και όχι Έλληνες, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιταλικές Αρχές:

 

Φορτίο αξίας ενός εκατ. ευρώ κατασχέθηκε σε λιμάνι κοντά στη Βενετία

Επίσης στις 9 Μαΐου, όπως αναφέρεται σε έκθεση των Ιταλικών Αρχών, κατασχέθηκε ακόμα ένα μεγάλο φορτίο παραποιημένων προϊόντων, στο λιμάνι της Fusina, αυτή τη φορά της εταιρείας Adidas. Σύμφωνα με την αναφορά που γίνεται η αξία του φορτίου άγγιζε τα 936.000 ευρώ. To εμπόρευμα εισήλθε στην Ιταλία από ελληνικό λιμάνι με το πλοίο «Αsterion II». 

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης