Υπογράφεται ΚΥΑ για την ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 15:03
Υπογράφεται ΚΥΑ για την ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Mία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στον κλάδο των επιχειρήσεων των Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. έδωσε το Υπουργείο Τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.)

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ., υπογράφεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου μας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ποσό πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα δοθεί ως αποζημίωση στις επιχειρήσεις Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. για τους δύο μήνες, κατά τους οποίους ο κλάδος επλήγη από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, δηλαδή επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

Πρόκειται για μια μεγάλη ανακούφιση προς τις επιχειρήσεις του κλάδου μας και τους ανθρώπους της εργασίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για αυτό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος διαπίστωσε τις απώλειες του κλάδου και κατάφερε να λύσει το πρόβλημα, όπως τονίζει η ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.

Ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.) Άρης Μαρίνης, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Τουρισμού, δήλωσε πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στους ανθρώπους του κλάδου μας, που τόσο επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 15:08