Το καθαρό αποτέλεσμα που αναλογεί στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς στο πρώτο εξάμηνο 2013 διαμορφώνεται στα 3,5 δισ. ευρώ ενσωματώνοντας όφελος από αρνητική υπεραξία εξαγορών ύψους 3,8 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
• Το ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 95 δισ ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2013.
• Τα δάνεια προ προβλέψεων και προσαρμογών διαμορφώθηκαν σε 75,7 δις. ευρώ με τα επιχειρηματικά δάνεια να αντιπροσωπεύουν το 65%, τα στεγαστικά το 24% και τα καταναλωτικά το 11%.
• Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 54,7 δισ. ευρώ με τις καταθέσεις ταμιευτηρίου και όψεως αποτελούν το 38% του συνόλου.
• Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 116% στο τέλος Ιουνίου 2013, ενώ ο δείκτης καθαρής χρηματοδότησης από το Ευρωσύστημα (χωρίς τα ομόλογα EFSF που έχουν χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα για την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ) στο 12% επί του ενεργητικού.
• Ο δείκτης των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ανήλθε στο 33% τον Ιούνιο 2013, ο δε δείκτης κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από συσσωρευμένες προβλέψεις ήταν στο 49%. Ο δείκτης σωρευμένων προβλέψεων προς το σύνολο των δανείων ανήλθε στο 16,3%.
• Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου Πειραιώς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8,4 δισ ευρώ ανήλθαν στο τέλος Ιουνίου 2013 στα 9,5 δισ ευρώ και ο συνολικός δείκτης επάρκειας κεφαλαίων του Ομίλου διαμορφώθηκε στο 14,0%.
• Το δίκτυο καταστημάτων στο τέλος Ιουνίου 2013 αριθμούσε 1.718 μονάδες, με 1.280 καταστήματα στην Ελλάδα και 438 σε 9 χώρες στο εξωτερικό. Το ανθρώπινο δυναμικό στις 30.06.13 αριθμούσε 24.743 άτομα, 18.591 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σε δήλωση του ο Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος ΔΣ της τράπεζας Πειραιώς αναφέρει «ότι με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα. H αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης των 4 συστημικών τραπεζών (σε συνδυασμό με το απόθεμα κεφαλαίων του ΤΧΣ), μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα αντεπεξέλθουν στην προσπάθεια εξασφάλισης πόρων για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με ανταγωνιστικούς όρους».

