Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 10:55
Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στην Ευρώπη

Ενισχυμένες ήταν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τις ενθαρρυντικές προβλέψεις για την κερδοφορία τους από τις εταιρίες λιανικών πωλήσεων Pandora και Zalando και τη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk, με τους επενδυτές να διατηρούν την προσοχή τους στραμμένη στις ενδείξεις για νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Η μετοχή της δανέζικης εταιρείας κοσμημάτων Pandora κατέγραψε άλμα 10,6%, ενώ της γερμανικής εταιρείας διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων Zalando ενισχύθηκε κατά 3,7%, αφού αναθεώρησαν ανοδικά τις προβλέψεις τους για το 2020 χάρη σε ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της δανέζικης φαρμακευτικής Novo Nordisk ενισχύθηκε κατά 3,2% αφού αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη για το 2020.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:13 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς τη δεύτερη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι έχουν ξαναρχίσει οι συνομιλίες με το Κογκρέσο για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας απέναντι στον αντίκτυπο της πανδημίας και ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 11:02