Με άνοδο 2,59% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, με την εγχώρια αγορά να ακολουθεί το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα από το πεδίο της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά και η ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων καλύτερων από τις εκτιμήσεις, έδωσαν τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στο ηθικό των επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ, με τις θέσεις εργασίας τον Ιούνιο να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία, σε επίπεδο μήνα.

Η χρηματιστηριακή αγορά βρήκε στηρίγματα και από τη σημαντική βελτίωση που καταγράφεται και στην αγορά ομολόγων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 658,55 μονάδες , έναντι 641,95 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 2,59%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 28,16%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Τεχνικά το επίπεδο των 660 μονάδων αποτελούν την πρώτη αντίσταση, η διάσπαση της οποίας θα οδηγήσει την αγορά προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 680-690, ενώ στήριξη υπάρχει στις 640 και χαμηλότερα στις 600 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε με άνοδο 3,01%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με κέρδη 1,02%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο σε ποσοστό 3,95%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 57,46%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 207,963 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 41,59 εκατ. ευρώ, από 48,354 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

   Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την βδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 647 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει μειωθεί κατά 15,908 δισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης