Η Τσεχία πήρε μία σπουδαία νίκη (93-71) επί της Βραζιλίας στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στη Β’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ρόνεν Γκίνσμπουργκ να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του και να στέκεται στον τραυματισμό του Μπλέικ Σιλμπ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη λίστα των αμφιβόλων, εν όψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα (9/9, 11:30).

«Κάναμε άλλο ένα σπουδαίο ματς, παίξαμε τρομερά και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι φοβερή περίοδος για το μπάσκετ της Τσεχίας. Δεν είδα ότι ο Σατοράνσκι ήταν κοντά στο triple-double, άλλωστε είναι παίκτης που παίζει για τη νίκη. Έκανε αρκετά. Ο τραυματισμός του Σιλμπ δείχνει σοβαρός, δεν δείχνουν καλά τα πράγματα. Θα δούμε», είπε ο τεχνικός της Τσεχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο άσος των Σικάγο Μπουλς, Τόμας Σατοράνσκι, είπε: «Ήταν ακόμη μια σπουδαία νίκη για εμάς. Ξέραμε ότι δεν θα έρθει εύκολα, η Βραζιλία έχει εμπειρία, όμως παίξαμε με τον δικό μας χαρακτήρα, τρέξαμε, μοιράσαμε τη μπάλα και είχαμε επιλογές. Θα είναι ακόμη ένα δύσκολο ματς αυτό με την Ελλάδα, είναι ένα από τα φαβορί για τα μετάλλια. Τι να πεις για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; Είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο, είναι ασταμάτητος στο ΝΒΑ, έχουν παίκτες αστέρες από την Ευρωλίγκα. Αν κάποιος μου έλεγε πριν από το τουρνουά ότι θα παλεύω με την Ελλάδα για μια θέση στα προημιτελικά, δεν θα τον πίστευα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης