Κατ’ αρχάς το όνομα της. Μου λέει πολλά το Αγγέλα. Το θηλυκό του Άγγελος. Δεν με φαντασιώνει, όχι απαραίτητα σεξουαλικά, το Αγγελική, Αγγέλλω, Αγγελίνα, Άτζελα, Άντζι, Αντζέλικα και ό,τι άλλα παρόμοια και φτιαχτά. Όνομα δυνατό, ρωμαλέο και σε προδιαθέτει να έχεις εμπιστοσύνη στη γυναίκα που λέγεται Αγγέλα. Να, γιατί πάντα συμπαθούσα την Άνγκελα Μέρκελ, παρ’ ό,τι Γερμανίδα.

Εκλογές χθες στη Γερμανία χωρίς την 67χρονη Μέρκελ, την καγκελάριο για 16 συνεχή χρόνια. Το συνηθίζουν οι Γερμανοί. Χρόνια 14 ο Κόνραντ Αντενάουερ, που κυβέρνησε τη μεταπολεμική Γερμανία (1949-1963). Χρόνια 16 ο Χέλμουτ Κολ (1982- 1998), στη θητεία του οποίου προσαρτήθηκε, μάλλον ενώθηκε, στην ομοσπονδιακή Γερμανία η πρώην Ανατολική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μέρκελ έκανε νταραβέρι με οκτώ Έλληνες πρωθυπουργούς από το 2005 που ανέλαβε να διαχειριστεί την ισχυρότερη οικονομικά χώρα της Ευρώπης. Και με την ευκαιρία έχω ένα ερώτημα. Είναι σωστό και δίκαιο πολιτικός να επηρεάζει έτσι κι αλλιώς, θετικά και αρνητικά, μια χώρα αιχμής, άρα και σε κάποιον βαθμό την οικονομία άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να αμείβεται μόνο με κάποιον άλφα μισθό;

Επισήμως, δηλαδή στα χαρτιά, η Μέρκελ εργαζόμενη δίχως ωράριο ως κυβερνήτης της Γερμανίας κέρδιζε από μισθούς και μπόνους λιγότερο από 25 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Για την ακρίβεια 24.479 ευρώ ήταν κατά μέσο όρο τα μηνιαία της έσοδα εδώ και 16 χρόνια.

Οι περισσότεροι τη θεωρούν πετυχημένη. Εντός και εκτός Γερμανίας. Άλλο ερώτημα δύσκολο. Θα ήταν αμαρτία αν έκανε μια δυο αρπαχτές και κονομούσε κάποια εκατομμύρια στο μουλωχτό, η καγκελάριος που μείωσε την ανεργία, που σταθεροποίησε την οικονομία, έκανε τούτο και το άλλο, προς όφελος της χώρας της; Είναι λογικό ή παράλογο να απαιτεί ο κόσμος να αποφασίζει για δις των δις και να περιορίζεται σε έναν μισθό πολύ μικρότερο από το ποσό που κερδίζουν πολλοί, πάρα πολλοί συμπατριώτες της, βιομήχανοι, μάνατζερ, τραπεζίτες κ.΄σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λουθηριανή στο θρήσκευμα η Ανγκέλα- Δωροθέα Μέρκελ, γεννημένη στο Αμβούργο, κόρη ιερέα, μεγαλωμένη στην πρώην Ανατολική Γερμανία, σπούδασε φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας και παντρεύτηκε δεύτερη φορά το 1998. Κράτησε το επίθετο Μέρκελ, από τον πρώτο της γάμο, με τον συμφοιτητή της, κάποιον Μέρκελ. Όσο κι αν δεν της… φαίνεται σήμερα, είχε κάνει αρκετές ερωτικές σχέσεις. Για να την παντρευτεί ο δεύτερος σύζυγος της, χρειάστηκε να χωρίσει τη γυναίκα του.

……………………….

Χουντικό, αλλά απαραίτητο μέτρο, ο περιορισμός νεολαίας στα ηλεκτρονικά games, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης