Είναι ο πρώτος διδάξας της πιο μεγάλης αλήθειας που ισχύει από καταβολής ποδοσφαίρου. Παγκόσμια, όχι μόνο στην Ελλάδα. Όχι μόνο στις χώρες που περιβρέχονται από τη Μεσόγειο. Σε κάθε γωνιά της γης, ακόμα και στις πιο ψυχρές και τεχνοκρατικές κοινωνίες, όταν τρώει ξύλο στο γήπεδο από τους αντιπάλους η ομάδα, τότε ο πρόεδρός της θα ακούσει τα μπινελίκια της ζωής του. Επειδή οι οπαδοί ένα πράμα θέλουν. Μόνο ένα. Η ομάδα να νικάει.

Περισσότερο από 45 χρόνια μετράει στη διοίκηση ποδοσφαιρικών ομάδων ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Είναι η πιο παλιά καραβάνα στο ντόπιο ποδόσφαιρο και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι στις ΠΑΕ είναι «μαθητές» του. Τη δεκαετία του ’90 ως αφεντικό της ΑΕΚ σε ιδιωτικές συζητήσεις είχε αναφερθεί στον άγραφο νόμο της μπάλας. Στη μεγάλη αλήθεια: «Δεν υπάρχει πρόεδρος να μην τα ακούσει από την εξέδρα όταν η ομάδα παραπατάει. Όταν αγωνιστικά βρίσκεται μακριά από τον δρόμο της Ιστορίας της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε χθες ο Μελισσανίδης, αλλά αυτά τα σωστά και πρακτικά δεν τα… καταλαβαίνει ο κόσμος. Κακώς. Δυστυχώς. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως. Οι οπαδοί θέλουν πρωτάθλημα σήμερα κι αύριο ας χρεοκοπήσει η ΠΑΕ. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία ασπάζεται και ο ίδιος ο Μελισσανίδης, διότι από οπαδός άρχισε να κολλάει ένσημα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.  

Λέει συγκεκριμένα ο τίγρης ότι είμαστε η μόνη ΠΑΕ που δεν χρωστάει φράγκο. Μόνο εμείς φτιάχνουμε γήπεδο χωρίς δάνειο. Η ΑΕΚ είναι αυτόνομη, πατάει μόνο στα πόδια της κι όλα όσα έγιναν δεν αφήνουν χαραμάδα υποχρέωσης απέναντι σε κανένα.

Πράγματι αυτά που έγιναν επί Μελισσανίδη μετά το 2013, όταν ανέλαβε την ομάδα στη γάμα εθνική, είναι μοναδικά, πρωτόγνωρα, άγνωστα στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα, όμως, απέτυχε στο πρωτάθλημα του 2021, που τελείωσε την περασμένη Κυριακή. Πότισε πόνο αγιάτρευτο τους οπαδούς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κακά τα ψέματα. Δεν θα άντεχε άλλος, ο όποιος άλλος, αν ήταν στη θέση του Μελισσανίδη. Θα υποχρεωνόταν να την κάνει με μικρά πηδηματάκια κάτω από την πίεση των λαϊκών δικαστηρίων. Ο κόσμος της ομάδας, όμως, έπνιξε την απογοήτευσή του, έμεινε στη μουρμούρα, διότι ποντάρει στον Μελισσανίδη. Απ’ αυτόν περιμένει να ξανανοίξει τα φτερά της η ομάδα. 

Ο τίγρης παραμένει ο ίδιος σε σκέψη και συμπεριφορά, όπως τον πρωτογνώρισε η πιάτσα, όπως… ήταν στη φώτο πριν χρόνια. 

………………………….

Φούρνος μικροκυμάτων είναι το αιδοίο, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης