Αύγουστε, καλέ μας μήνα… ευτυχώς που δεν είσαι δύο φορές τον χρόνο, γιατί θα είχαμε όλοι κουζουλαθεί απ’ την υπερβολική ζέστη!
«Κλέφτες, απατεώνες ….» φώναζε έξω απ’ τη Βουλή κάθε αυγουστιάτικο απόγευμα ένας γραφικός κύριος με μια ντουντούκα στο χέρι. Οι αστυνομικοί, που έχουν συνηθίσει την παρουσία του, τον άφηναν να ξεθυμάνει και να αποχωρήσει ειρηνικά, όπως έκανε τις περισσότερες φορές. Άλλωστε, ποιος να τον ακούσει στα άδεια ντουβάρια της Βουλής; Έλα, όμως, που η αδιαφορία ενίοτε «σκοτώνει»!
Είδε, λοιπόν, και απόειδε ο τρελός και, αφού δεν του έδινε κανένας σημασία, πηδάει τα κάγκελα της κεντρικής εισόδου και άρχισε να τρέχει μέσα στους χώρους του Κοινοβουλίου, επιμένοντας στα ίδια συνθήματα.
Μια εισβολή που άναψε φωτιές στα μπατζάκια των ανδρών της ασφάλειας της Βουλής, που ξαμολήθηκαν ξωπίσω του, για να τον πιάσουν.
Τελικά, ο «απρόσκλητος επισκέπτης» συνελήφθη και οδηγήθηκε προς την… έξοδο της Βουλής.

