Συνήθως όταν ο σκύλος μπλέξει σε καβγά με κάποιο άλλο τετράποδο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες/κηδεμόνες σκύλων, τον επιπλήττουν.

Ωστόσο αυτή η πράξη, που μπορεί να χειροτερέψει την επιθετική τάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάση του ιδιοκτήτη, εφόσον ο σκύλος του έχει επιδείξει επιθετικές τάσεις προς άλλους σκύλους, ή έχει εμπλακεί σε καβγά, πολλές φορές μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις τάσεις.

Για παράδειγμα, αν ο ιδιοκτήτης πάρει τον σκύλο του μετά το συμβάν και τον χαϊδέψει, επιβραβεύει την πράξη του. Από την άλλη, το να πάρει τον σκύλο του και να τον επιπλήξει, μαλώσει, ή να του φερθεί βίαια, γιατί έκανε κάτι που θεωρεί ο ίδιος λάθος, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Επιπλήττοντας έναν σκύλο για κάτι που δεν έχει διδαχθεί να μην κάνει, το μόνο που θα καταφέρει, είναι να μπερδέψει το ζώο και να χειροτερέψει τις επιθετικές του τάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να κάνετε;

Έπειτα από ένα περιστατικό διαπληκτισμού του σκύλου του με άλλον σκύλο, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποσπάσει τον σκύλο από το συμβάν και να ανακατευθύνει την προσοχή του σε κάτι άλλο. Εκείνη την ώρα, πολύ χρήσιμες μπορεί να φανούν ασκήσεις βασικής υπακοής, που βοηθούν τον σκύλο να σκεφτεί καθαρά και να ηρεμήσει, εφόσον το ζώο έχει, ήδη, εκπαιδευτεί σε αυτές.

Οι επιθετικές συμπεριφορές ενός σκύλου προς άλλους σκύλους, τις περισσότερες φορές, πηγάζουν από την ελλιπή κοινωνικοποίησή του και από λάθη που γίνονται σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του. Η κοινωνικοποίηση ενός σκύλου είναι από τις πιο βασικές διαδικασίες στη ζωή του.

Πηγή: govastiletto.gr
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης