Έκπληξη προκαλεί ένα χταπόδι… ρεπόρτερ στη Ν. Ζηλάνδια! Πρόκειται για ένα μαλάκιο, το οποίο μπορεί και βγάζει… φωτογραφίες.

Το σκηνικό εκτυλίσσεται σε ενυδρείο του «Sea Life Aquarium» στην πρωτεύουσα Ώκλαντ. Η κάμερα είναι τοποθετημένη μέσα στο νερό. Ο «Ράμπο» την πλησιάζει. Μ’ ένα από τα οκτώ του πόδια πατά το κουμπί και απαθανατίζει τους έκπληκτους θεατές! Πρόκειται για διαφήμιση της εταιρείας Sony για την προώθηση της νέας υποβρύχιας κάμεράς της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους ειδικούς που εκπαίδευσαν το χταπόδι δήλωσε ότι «όταν προσπαθήσαμε να το μάθουμε να βγάζει φωτογραφίες, χρειάστηκαν μόνο τρεις απόπειρες για να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Είναι πιο γρήγορο από το να εκπαιδεύεις σκύλο και σε κάποιες περιστάσεις πιο γρήγορο ακόμα και από άνθρωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χταπόδια είναι γνωστά για την αυξημένη ευφυΐα τους και την προσαρμοστικότητά τους στην αλλαγή περιβάλλοντος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα επιτεύγματά τους αφήνουν άφωνους τους επιστήμονες. Σε μια από αυτές, ένα χταπόδι μπορεί με άνεση να ανοίξει το καπάκι ενός βάζου και να αποδράσει…

Επιμέλεια: Αμαλία Αυτζόγλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης