H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), συνεχίζει να πρωτοπορεί υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση, με τίτλο «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης».
 
Η καινοτόμος αυτή δράση αποτελεί μέρος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2022 με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με κεντρικό μήνυμα “Δώσε αξία στα σκουπίδια σου”. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλοποιείται αρχικά σε 70 δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.
 
Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι μέσω αυτού του προγράμματος να συμβάλλει στη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και στην εκπαίδευση σχετικά με τις ορθές πρακτικές της ανακύκλωσης σε μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Τα σχολεία καλούνται να ανακυκλώσουν εντός των σχολικών  μονάδων τρία ρεύματα υλικών: χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. 
 
Με στόχο την αποτελεσματικότερη συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ προχώρησε σε τοποθέτηση ειδικών κάδων στις αίθουσες/διαδρόμους των σχολικών μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται στους κάδους του κάθε σχολείου συλλέγονται και αφού ζυγιστούν, η ποσότητά τους καταγράφεται online στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.recycleatticaschools.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη – επισκέπτη της ιστοσελίδας. 
 
Κρίνοντας από την αποδοτικότητα της προσπάθειας μέχρι στιγμής, φαίνεται πως οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα, ανακυκλώνουν και διεκδικούν καθημερινά το ρόλο των νέων «πράσινων» πρωταθλητών της χώρας. 

Με την ολοκλήρωση της δράσης, θα αναρτηθούν και θα δημοσιοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα, που αφορούν τις επιδόσεις του κάθε σχολείου σε σχέση με τη συνολική ποσότητα των υλικών που ανακυκλώθηκαν ανά μαθητή. 


 
Όλα τα σχολεία, ανεξαρτήτως κατάταξης, θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους στη δράση, με τα σχολεία που έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις να λαμβάνουν επιπλέον και σημαντικά έπαθλα. 

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αττικής μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όσον αφορά τον τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε τα Απορρίμματα που παράγουμε. 
 
Δίνουμε λοιπόν και εμείς αξία στα σκουπίδια μας καθημερινά, ακολουθώντας το παράδειγμα των μικρών «μεγάλων» μας πρωταθλητών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης