Ανδρέας Ξανθός: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει λέγοντας ότι έχει εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 12:44
Ανδρέας Ξανθός: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει λέγοντας ότι έχει εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα

«Οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών Covid "χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου"», καταγγέλλει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, επικαλούμενος εγκύκλιο του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας της 7ης Ιανουαρίου 2022.

Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα -οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας-, αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών».

Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι «παρά τις καθησυχαστικές επιδημιολογικές προγνώσεις του "συστήματος Μαξίμου", η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα» και τονίζει πως «επειδή η κυβέρνηση δεν προετοίμασε έγκαιρα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έχει εμφανιστεί στην καθημερινότητα των νοσοκομείων μια νέα "λίστα ντροπής". Είναι οι ασθενείς που παραμένουν στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) μέχρι να βρεθεί κρεβάτι απλής νοσηλείας».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ως «πολύ χαρακτηριστική» την περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας, «όπου χθες παρέμεναν στα ΤΕΠ σε φορεία ή ράντζα 17 ασθενείς με Covid περιμένοντας να "συναινέσουν" οι ιδιωτικές κλινικές για τη διακομιδή τους». «Μόνο που οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών Covid "χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου" (βλ. εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, 7/1/2022)!», υπογραμμίζει.

«Η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών Covid», επισημαίνει ο κ. Ξανθός και σημειώνει πως «η μόνη λύση αυτή την ώρα είναι η άμεση πρόσληψη στο ΕΣΥ όλων των διαθέσιμων υγειονομικών (επιλαχόντες σε μόνιμες κρίσεις γιατρών, γιατροί και νοσηλευτές που είναι στις λίστες επικουρικού προσωπικού), καθώς και η εφαρμογή μιας ενιαίας ταχύτητας στο Σύστημα Υγείας, με επιστράτευση των αναγκαίων δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλογική επιβάρυνση όλων».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόν τον τρόπο «θα διασφαλιστεί η ισόρροπη κατανομή των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό με βάση τις υπάρχουσες κλίνες και το ανθρώπινο δυναμικό σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσει να συνδυαστεί η Covid και η μη Covid φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 12:51