Την πόρτα των φυλακών του Χάρεν πέρασε η Εύα Καϊλή, καθώς οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι.

Λίγο πριν τις 12 ώρα Ελλάδος, οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε προκειμένου να κατευθυνθεί προς το σπίτι της στο Βέλγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου», ήταν τα πρώτα λόγια της έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες όπου έφτασε συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μ. Δημητρακόπουλο.

Δείτε την άφιξη στο σπίτι της:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο της αποφυλάκισης:

 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα φέρει στο εξής συνέχεια το ηλεκτρονικό βραχιολάκι πάνω της προκειμένου να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία της, στις Βρυξέλλες και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η νέα καθημερινότητα της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού της επιβάλλει από εδώ και στο εξής να διαμένει μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες. Θα πρέπει επίσης να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές και να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό. Επιπλέον υποχρεούται να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δέχεται επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά έπειτα από προσωπική της απόφαση, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη. Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επέλεξε να μην διαμένει πλέον με τον σύντροφό της και πατέρα της δίχρονης κόρης της, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο δύο μήνες νωρίτερα, έχοντας προηγουμένως συνάψει ειδική συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, όπως ακριβώς και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Επιπροσθέτως, η Εύα Καϊλή δεν σκοπεύει να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα έως ότου ακούσει ότι είναι αθώα σύμφωνα με τον συνήγορό της. Σημειωτέον ότι της έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για το λόγο αυτό, το διαβατήριό της. Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο η Εύα Καϊλή αναμένεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο εξής, μέχρις ότου αποδείξει την αθωότητά της αναφέροντας πως «τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε, τεκμηριώνουν την αθωότητά της».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της, αποκαλύπτοντας πως «τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» και πρόσθεσε: «στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», στοιχείο – κλειδί που φαίνεται να έκαμψε τις αντιστάσεις του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ στην υπαγωγή της σε καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον. Τα δακτυλικά αποτυπώματα στα μετρητά, ενδέχεται κατά πληροφορίες να ανήκουν στον κ. Παντσέρι και Τζιόρτζι, με τον συνήγορό της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή να υπόσχεται και νέες αποκαλύψεις. Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, «υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «σεβόμαστε την μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», δήλωσε, τέλος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης