Νέες δηλώσεις σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του στη Σμύρνη, έκανε σήμερα, Κυριακή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας ως «αστειότητες» τους ισχυρισμούς των τουρκικών αρχών ότι προέκυψε πρόβλημα λόγω συνωνυμίας του με άτομο, στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Τουρκία.

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε επίσημα στους δημοσιογράφους, από το γραφείο του, αναφέροντας τα εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων μου ανακοινώθηκε ότι υπάρχει απαγορευτικό εισόδου μου στην Τουρκία χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση. Επικοινώνησα αμέσως με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, αλλά και Αρχές της ΕΕ γιατί στην περιοχή βρισκόμουν ως προεδρεύων της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης. Μετά από αρκετές ώρες παραμονής μου στο γραφείο του τελωνείου του λιμανιού της Σμύρνης και την πίεση που άσκησαν όλες οι πλευρές μου ανακοινώθηκε ότι είχε αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου. Παρ’ όλα αυτά είχα ήδη αποφασίσει ότι μετά από αυτήν την προκλητικότατη στάση της Τουρκίας θα επέστρεφα στην Ελλάδα.

Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, αλλά όλους τους Έλληνες. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα. Γιατί η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας βαθαίνουν το χάσμα που τη χωρίζει με την ΕΕ. Εμείς ως περιφέρειες είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες, να χτίζουμε συνεργασίες ως όφελος των πολιτών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς των Τούρκων τους οποίους χαρακτήρισε «αστειότητες», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι τουρκικές αρχές έλεγξαν την ταυτότητα, το διαβατήριο μου και όλα τα διπλωματικά – ευρωπαϊκά μου έγγραφα. Δεν έχουν απολύτως καμία δικαιολογία. Γιατί από την ώρα του εξονυχιστικού ελέγχου, μέχρι την ώρα που μου ανακοίνωσαν ότι θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου στη χώρα, μεσολάβησαν 6 με 7 ώρες. Πρόκειται για μία πράξη ακραίας προκλητικότητας απέναντι όχι μόνο σε έναν Έλληνα αξιωματούχο, αλλά σε έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης