Όξυνση στις σχέσεις Αθήνας- Τιράνων πυροδοτεί ήδη η σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από τις Αλβανικές Αρχές με ανυπόστατες κατηγορίες περί εξαγοράς ψήφων. Αυστηρό μήνυμα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από το Λαύριο χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» την σύλληψη, 48 ώρες πριν τις δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν σήμερα στην γειτονική χώρα.

«Αυτό που έγινε με τον Φρέντι Μπελέρη είναι αδιανόητο. Δύο μέρες πριν τις εκλογές να φυλακίζεται, υποψήφιος δήμαρχος εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΕΕΜ), σε μία περιοχή τόσο ευαίσθητη, όσο είναι η Χειμάρρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποίησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά η Αλβανία ότι εάν μία τέτοια πολιτική συνεχιστεί, αυτό θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και τον δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρώπη. Δεν πρόκειται να δεχθώ τέτοιες συμπεριφορές εις βάρος της μειονότητας και πάντως όχι 48 ώρες πριν τις εκλογές».

Και ενώ ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται ήδη 48 ώρες σε φυλακή των Τιράνων, οι Αλβανικές Αρχές προσπαθούν εκ των υστέρων να συγκεντρώσουν πειστήρια για να στηρίξουν την ανυπόστατη κατηγορία. Γυναίκα μιλώντας σε Κάμερα Αλβανικού καναλιού αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις για να παραδεχθεί ότι χρηματίστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Μπελέρη.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας οι ομογενείς εκεί, και όσοι ζουν στην Ελλάδα, προσέρχονταν μαζικά από το πρωί για να ψηφίσουν. Από την φυλακή των Τιράνων που κρατείται ο Φρέντι Μπελέρης κάλεσε τους συμπατριώτες του να δώσουν απάντηση στις μεθοδεύσεις της Αλβανικής εξουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης