Επιστολή Τσίπρα σε Στυλιανίδη για την υπόθεση της Novartis

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, 12:19
Επιστολή Τσίπρα σε Στυλιανίδη για την υπόθεση της Novartis

Επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση Ευριπίδη Στυλιανίδη έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας στρέφεται κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι η μη ψήφιση στη συνταγματική αναθεώρηση της ερμηνευτικής δήλωσης του Άρθρου 86, που αφορά στην ευθύνη υπουργών, συνιστά μεθόδευση παραγραφής του σκανδάλου Novartis.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας καλεί τα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη, αποκαθιστώντας, έτσι, το κύρος της πολιτικής στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει, επίσης, ότι τυχόν μη ψήφισή του θα σημαίνει ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν υπουργοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Στην επιστολή υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Άρνηση της Βουλής να ενσωματώσει την αυτονόητη αυτή ρήτρα στο συνταγματικό κείμενο θα αποτελέσει, με ευθύνη των βουλευτών της συμπολίτευσης, βαρύ πλήγμα για το πολιτικό σύστημα, καθώς θα εμπεδώσει στην κοινή γνώμη την υπόνοια της διατήρησης αδικαιολόγητων προνομίων για το πολιτικό προσωπικό της χώρας» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, 13:37