Ευρωεκλογές-Δημοσκόπηση: Πρώτη δύναμη η κεντροδεξιά παράταξη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 12:47
Ευρωεκλογές-Δημοσκόπηση: Πρώτη δύναμη η κεντροδεξιά παράταξη

Η κεντροδεξιά παράταξη θα παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ΕΚ και δείχνει ότι οι Συντηρητικοί κερδίζουν 7 έδρες περισσότερες σε σχέση με μια δημοσκόπηση τον προηγούμενο μήνα.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προβλέπεται να εξασφαλίσει 188 έδρες, το 27% των 705 εδρών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δεν περιλαμβάνει τους Βρετανούς ψηφοφόρους.

Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη σε μέγεθος ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυξάνουν επίσης τις έδρες τους στο 20%, από 19% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, όμως παραμένουν μακριά από το 25% των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατέχουν σήμερα.

Η Άκρα Δεξιά ενισχύεται και αναμένεται να είναι η τέταρτη σε μέγεθος ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τους Φιλελεύθερους, που χάνουν έδαφος στην τελευταία δημοσκόπηση.

Η συμμαχία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών παραμένει το μεγαλύτερο μεμονωμένο κόμμα που εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 33 έδρες, ενώ έπεται, με 27 έδρες, η ακροδεξιά Λέγκα της Ιταλίας, σε μία ένδειξη της ενίσχυσης των εθνικιστικών/λαϊκιστικών αντανακλαστικών σε βάρος των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 14:30