Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» χαρακτηρίζει ως «ψέμα» τον ισχυρισμό ότι ο «Ρουβίκωνας» δεν αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, καθώς, όπως αναφέρει, «για τα μέλη αυτής της ομάδας από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν σχηματιστεί δεκάδες δικογραφίες που αφορούν περισσότερες από 130 περιπτώσεις μελών της τα οποία οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη».

Η κ. Γεροβασίλη προσθέτει ότι «τέτοιου είδους ψευδολογίες διοχετεύονται από τη ΝΔ, που επιδιώκει να αποδώσει δήθεν ιδεολογικές συγγένειες του ΣΥΡΙΖΑ με το Ρουβίκωνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα αν ανησυχεί από «νέα επεισόδια βίας από ακροδεξιές οργανώσεις πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» απάντησε ότι «η βία των ακροδεξιών και φασιστικών εγκληματικών ομάδων, όπως κάθε μορφή βίας, δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Υπενθύμισε ότι πριν μερικούς μήνες η Αντιτρομοκρατική «έπειτα από μεθοδική έρευνα προχώρησε σε συλλήψεις μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18».

«Δεν βλέπουμε, όμως από την πλευρά της ΝΔ να αντιδρούν όταν ακροδεξιά στοιχεία χτυπούν με δολοφονικό τρόπο αντιφασίστες», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας «όταν η ευαισθησία εκφράζεται αλά καρτ, τότε αυτό περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Υποκρισία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξή της εγκαλεί την ΝΔ ότι διακατέχεται από την αντίληψη πως «η ασφάλεια εξασφαλίζεται με καταστολή και αστυνομοκρατία», ότι «επενδύει στο φόβο και την ανασφάλεια», καθώς και ότι «διαχέει το φόβο παντού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «οι πολιτικές ηγεσίες της Κεντροαριστεράς -και αναφέρομαι κυρίως στο ΚΙΝΑΛ- κινούνται όλο και περισσότερο δεξιόστροφα. Βρίσκονται προφανώς σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνική τους βάση», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για «συσπείρωση των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού. Και απευθυνόμαστε σε όσους αυτό τους αφορά».

Η κ. Γεροβασίλη, ερωτηθείσα αν την φοβίζει το ενδεχόμενο η κοινωνία «να θεωρήσει ξεπερασμένη την ταξικότητα των πολιτικών που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ότι «αν ο φτωχός και ο άνεργος, οι ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι άστεγοι και οι αποκλεισμένοι, οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεινοπάθησαν στα χρόνια των μνημονίων, αν αυτοί κι άλλοι πολλοί, δηλαδή η πλειονότητα των Ελλήνων, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με την ελίτ -των φορολογικών και άλλων παραδείσων- τότε ναι, είμαστε ξεπερασμένοι. Αλήθεια υπάρχει λογικός άνθρωπος που να το πιστεύει αυτό;»

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταλήγει αναφέροντας ότι «πίσω από την απεύθυνση σε όλους τους Έλληνες, πίσω από την γενίκευση, ο κ. Μητσοτάκης κρύβει την ταξική του μεροληψία, τον άγριο νεοφιλελευθερισμό, την πολιτική του υπέρ των λίγων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης