Τις δράσεις της κυβέρνησης, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αναπήρων και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, περιγράφει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στον απόηχο της υπόθεσης Πολάκη και των αντιπαραθέσεων που εκδηλώνονται, ο υπουργός υποστηρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια έγινε μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της αναπηρίας», επισημαίνοντας ότι «απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για μια αξιοπρεπή διαβίωση και καθολική προσβασιμότητα» των συγκεκριμένων συμπολιτών μας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βερναρδάκης εκφράζει την αντίθεσή του στην άποψη της «λειτουργικής αναπηρίας», θεωρώντας ότι αυτή αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και υπακούει στις αντιλήψεις του ΔΝΤ, σχολιάζει τη συμμετοχή αναπήρων στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και απαντά στο ερώτημα αν ο Παύλος Πολάκης πρέπει να ανασκευάσει όσα είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι οργανώσεις και τα δίκτυα των αναπήρων αναγνωρίζουν καθολικά πως ό,τι έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχε γίνει τα τελευταία 40 χρόνια, που μάλιστα τα λεφτά περίσσευαν και η χώρα βρισκόταν σε οικονομική πρόοδο. Αληθεύει ότι είναι μακρύς ο δρόμος για να αντιμετωπίσουμε ένα πολιτικό ζήτημα που διαχρονικά αποκλείει μια μεγάλη κοινωνική ομάδα από την απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και την άνοδο της Ακροδεξιάς, τα ζητήματα κόστους – ωφέλειας για τους αναπήρους μπήκαν στο στόχαστρο, με αποτέλεσμα κεκτημένα χρόνων να μπαίνουν ξανά στην ατζέντα διεκδίκησης. Στην Ελλάδα, αντίθετα, κινηθήκαμε καλύτερα. Και η αναπηρία σήμερα συζητιέται ως δικαίωμα που πρέπει να διασφαλιστεί και είμαστε επίσης πολύ καλύτερα σε σχέση με την ορατότητα της αναπηρίας – που παλιότερα ήταν εντελώς ”αόρατη” κοινωνικά, εργασιακά, πολιτισμικά» δηλώνει. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης