Μ.Λ.

Ήρθε, είδε και απήλθε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο διήρκεσε η παρουσία της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη καθώς η Επιτροπή χρειάστηκε δυόμιση ώρες συζήτηση για να λύσει ένα διαδικαστικό θέμα και όταν το έλυσε διέκοψε για την επόμενη εβδομάδα.

Η Εισαγγελέας Εφετών έδειξε στην πρώτη της εμφάνιση στη Βουλή σαν το ψάρι έξω από τα νερά του ζητώντας να μην γίνει παρατεταμένη κάλυψη στο πρόσωπό της αλλά και να της επιτραπεί να έχει στο πλευρό της δύο δικηγόρους. Όταν η Επιτροπή απέρριψε το δεύτερο αίτημα τότε η Εισαγγελέας διευκρίνισε πως πρόκειται για συνεργάτες κι όχι συνηγόρους.

«Δεν είμαι εγώ η ύποπτη που ενδεχομένως παρενέβη σε κάποιο θεσμικό ρόλο με υποδείξεις» είπε η κυρία Τσατάνη αφήνοντας αιχμές για τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε επίσης να μην έχει παρατεταμένη τηλεοπτική κάλυψη γιατί -όπως εξήγησε- προίσταται του τμήματος Υποθέσεων Τρομοκρατίας. Η πρόεδρος της Επιτροπής διέψευσε την Εισαγγελέα διευκρινίζοντας πως σε επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης η κυρία Τσατάνη δεν είναι αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας.

Πάντως η κυρία Τσατάνη ήρθε σαν …σίφουνας στη Βουλή και σαν …σίφουνας έφυγε.

Το Σώμα αποφάσισε να δεχτεί μετά από έγγραφη αναφορά της Εισαγγελέως να της επιτραπεί να έχει στο πλευρό της ένα συνεργάτη της με την προϋπόθεση όμως να μην παρεμβαίνει, να μην κάνει ερωτήσεις και να μην διακόπτει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης