«Προϋπόθεση σε μία περίοδο κρίσεως είναι να υπάρχει εθνική ομοψυχία» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του χθες το βράδυ σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και στις συμμαχίες που δημιούργησε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αλλάξαμε γεωπολιτικό σχεδιασμό με μια αριστερή κυβέρνηση συμμαχώντας με τις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή διατηρήσαμε τη συμμαχία με τη Ρωσία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα μετατράπηκε στον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο «και αυτά αποτελούν εγγύηση», προσθέτοντας ότι «αν είχε δημιουργηθεί η βάση στην Κάρπαθο, η μόνη από την οποία θα είχαν πρόσβαση στη Μ. Ανατολή οι δυνάμεις των ΗΠΑ, το θέμα του Καστελορίζου θα είχε κλείσει για πάντα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Ιερά Σύνοδο, επισημαίνοντας ότι «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες, φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».

Εξέφρασε, δε, τον φόβο του ότι «μετά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, έρχεται η παράδοση του Αιγαίου με συνεκμετάλλευση και η παράδοση της Κύπρου με ένα νέο Σχέδιο Ανάν», υπογραμμίζοντας πως «αν δεν υπάρξει από τον ελληνικό λαό αντίσταση και απόφαση εθνικής ομόψυχης αντιμετώπισης, έρχονται τεράστια δεινά για τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ζήτησε, «όντας έξω από την πολιτική και δεν το χρησιμοποιώ για πολιτικούς λόγους», τμήμα του υπερπλεονάσματος αυτής της χρονιάς να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις και παρατήρησε ότι «τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε «πιο επίκαιρο από ποτέ, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για γεωπολιτική», «αποφύγαμε τον πόλεμο γιατί ήταν σίγουρο ότι θα βυθίσει το “Χόρα”», και συμπλήρωσε: «Δεν φθάνει να το λες, φθάνει να είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις».

Τέλος, διαβεβαίωσε «ως πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας», ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης