Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Τηλεόραση Κρήτης», στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κρήτη τόνισε ότι το ΚΚΕ “εκπέμπει αισιόδοξο μήνυμα, (καθώς) μπορεί τα πράγματα να είναι μαύρα κι άραχνα σε ότι αφορά τις εξελίξεις και τις πολιτικές των κυβερνήσεων, αλλά ελπίδα υπάρχει με το ΚΚΕ και με τον λαό καλά ενημερωμένο και αποφασισμένο να στηρίξει αυτές τις πολιτικές (σ.σ. του ΚΚΕ) για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας”.

Αναφέρθηκε στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι με βάση την πείρα ενός αιώνα αγώνων που έχει μελετηθεί συλλογικά και συνολικά “μπορούμε να βαδίσουμε έτσι ώστε ο 21ος αιώνας να φέρει πραγματικά νίκες στον λαό μας, στη χώρα μας και επιτέλους ο λαός να έλθει πραγματικά στην εξουσία, καθώς οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο πρέπει να γίνουν εξουσία και να διαφεντεύουν αυτοί τις τύχες και τις δικές τους και της χώρας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι “το ΚΚΕ είναι το κόμμα της άρνησης και του όχι”, είπε “λέμε”όχι” σε πολεμικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, λέμε “όχι” και αρνούμαστε συμμετοχή σε πολέμους, σε επεμβάσεις στην περιοχή της Μ. Ανατολής, της Α. Μεσογείου, σε όλο τον κόσμο, λέμε “ναι’ στην ειρήνη και την φιλία των λαών, λέμε “όχι” στα μνημόνια και στους αντιλαϊκούς νόμους, λέμε, όμως “ναι” σε φιλολαϊκούς νόμους, σε νόμους που ανακουφίζουν έστω και στο ελάχιστο τους εργαζόμενους”.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ προειδοποιεί τον ελληνικό λαό “να μην επαναπαύεται ακόμα και στα παραμικρά ψίχουλα ανακούφισης που του δίνει οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί θα ‘ρθει η στιγμή να του τα ξαναπάρει πίσω μόλις βρει την κατάλληλη ευκαιρία”.

Είπε ότι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων είναι η “ριζική αλλαγή πολιτικής, μια νέα κοινωνία με μια νέα εξουσία όπου ο λαός θα είναι πραγματικά στην εξουσία και θα έχει και τα μέσα παραγωγής για να αναπτύξει την οικονομία σε όφελος των εργαζομένων και όχι σε όφελος των λίγων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι “έξοδος από την κρίση και μια καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να έλθει, αλλά αυτή θα είναι πάλι για τους λίγους και όχι για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού”.

Ερωτηθείς για την συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν “κοινή στρατηγική σύμπλευση υπέρ του ευρωατλαντικού προσανατολισμού, υπέρ του καπιταλιστικού συστήματος, υπέρ του ΣΕΒ και των μέτρων που προτείνει, υπέρ συνολικά των μονοπωλιακών ομίλων”, άρα “αν εννοούν τέτοια συναίνεση μπορούν να την έχουν”.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι “ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει από κοινού το τρίτο μνημόνιο, το οποίο συνεχίζεται σε ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο”.

Εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός “θέλει πάση θυσία να κάνει τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 γιατί πιστεύει ότι θα έχει τον χρόνο κάπως να ανακάμψει με μερικά τρικ προεκλογικά”, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι ” υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, αλλά και προβλήματα και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ που μπορεί να επιδράσουν καταλυτικά στο να προκηρυχθούν εκλογές και νωρίτερα.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι “αυτό που πρέπει να απασχολεί τον ελληνικό λαό, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές είναι ότι πρέπει να δώσει την απάντησή του, να βγάλει τα συμπεράσματά του από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πρέπει να κάνει το βήμα να ενισχύσει το ΚΚΕ πιο αποφασιστικά σε αυτές τις εκλογές”.

Τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα ο λαός αξιοποιώντας την πείρα του από διάφορες κυβερνήσεις να μην “ξαναπέσει στη λούμπα του “μικρότερου κακού” και να επιλέξει το ΚΚΕ “που πρωτοστατεί στους αγώνες, διεκδικεί, και λέει την αλήθεια, ακόμα κι όταν χάνουμε από την αλήθεια που λέμε”.

“Ψέματα δεν θα πούμε έστω και με εκλογικό κόστος, θα λέμε την αλήθεια, δεν θα χαϊδεύουμε αυτιά για να μπορούμε να ανοίξουμε αυτό τον δρόμο και να κοιτάμε τον συνάνθρωπό μας στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε” τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε “προεκλογικό τρικ του κ. Τσίπρα” το “στοίχημα της κυβέρνησης για μη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου”, προσθέτοντας ότι “δεν πρέπει να συζητάμε αν θα αναβληθεί για κάποιο χρόνο η μείωση των συντάξεων, αλλά τι έχασε ο ελληνικός λαός” καθώς και ότι “ο νόμος Κατρούγκαλου δεν καταργείται, άρα οποιαδήποτε στιγμή η εποπτεύουσα αρχή μπορεί να ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου (της περικοπής)”.

Είπε ότι με βάση το κοινό ανακοινωθέν ιεραρχίας της Εκκλησίας-πρωθυπουργού “ούτε καμία ιστορική εκκρεμότητα λύθηκε, ούτε διαχωρίζεται το Κράτος από την Εκκλησία, αντίθετα τα προβλήματα διαιωνίζονται, ενώ ο εναγκαλισμός Κράτους-Εκκλησίας γίνεται τώρα και επιχειρηματικός”.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτη”, είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας “έπαιξε τον ρόλο της κουμπαριάς και του αβανταδόρου προς τον κ. Ζάεφ για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, το οποίο (σ.σ ΝΑΤΟ) είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων και οδηγεί σε αλλαγές συνόρων που δεν γίνονται αναίμακτα”.

Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ προωθούν την ιδέα της “Μεγάλης Αλβανίας”.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε “απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο”, τόνισε ότι ο λαός “δεν χρειάζεται επανάπαυση που καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας” και εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ την οποία εκφράζει ανοιχτά στον ελληνικό λαό ότι “μπροστά μας είναι ο κίνδυνος ενός περιφερειακού ή και ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης