Λαφαζάνης: Οδεύουμε σε εκλογές νόθων διαδικασιών με πολιτικές διώξεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 13:55
Λαφαζάνης: Οδεύουμε σε εκλογές νόθων διαδικασιών με πολιτικές διώξεις

«Καταγγέλλουμε ως θεσμική αντιδημοκρατική εκτροπή της πορείας προς τις εκλογές τρία αυταρχικά κρούσματα αυθαιρεσίας, αδιαφάνειας, φίμωσης και πολιτικών διώξεων», ανέφερε ο γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα κατά την παρουσίαση της συνεργασίας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) με το κίνημα Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή (ΑΛ.ΑΝΥ.Α).

Είπε χαρακτηριστικά: «Πρώτον, θεωρούμε ως μέγιστη εκτροπή και εκλογική ανωμαλία που οδηγεί σε νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος την αυθαίρετη και αυταρχική φίμωση της Λαϊκής Ενότητας από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, παρά το γεγονός ότι η ΛΑ.Ε έλαβε περίπου 2,9% στις προηγούμενες εκλογές και αντιπροσωπεύεται στην Ευρωβουλή.

Εξαιρετική αποστροφή προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το ΕΣΡ αναγνωρίζει τη φίμωση της ΛΑ.Ε αδρανεί και σηκώνει τα χέρια ψηλά ως Πόντιος Πιλάτος!

Θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη θεσμική αυτή ανωμαλία με καταλήψεις, αγωγές και μηνύσεις και μη αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος.

Δεύτερον, θεωρούμε αδιανόητο ο λαός να ψηφίζει αλλά τα αποτελέσματα να τα «βγάζουν» και να τα ανακοινώνουν οι εταιρείες, τύπου Singular, χωρίς κανένα πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο των κομμάτων.

Έχουμε βάσιμα ερωτήματα και ανησυχίες για την ακεραιότητα και αντικειμενικότητα αυτής της διαδικασίας και απαιτούμε πλήρη και σε βάθος διακομματικό έλεγχο των διαδικασιών συλλογής, καταγραφής και δημοσιοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Χωρίς αυτόν τον ουσιαστικό έλεγχο θεωρούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα προκαλεί υπόνοιες και θα εγείρει αμφιβολίες για τη γνησιότητα του.

Τρίτον, αποτελεί ντροπή και πλήρη κατάλυση της δημοκρατίας το γεγονός ότι ένα κόμμα όπως η ΛΑ.Ε βαδίζει στην εκλογική μάχη κάτω από ένα ρυπαρό καθεστώς πολιτικών διώξεων με υπόδικα και με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα, σειρά στελεχών της και μάλιστα τον επικεφαλής του κόμματος Παν. Λαφαζάνη, ο οποίος έχει στην πλάτη του πέντε δικογραφίες στα χέρια των εισαγγελικών αρχών. Ζητήσαμε να προχωρήσουν άμεσα αυτές οι υποθέσεις πριν τις εκλογές, είτε σε δίκη ώστε να κριθούν στο ακροατήριο ή να τεθούν στο αρχείο. Αυτό που δεν είναι νοητό είναι να υπάρχει η εκκρεμότητα των πολιτικών διώξεων, ενώ προχωράμε σε εκλογές. Μόνο σε ανύπαρκτες δημοκρατίες αλά Τουρκία συμβαίνουν αυτές οι καθεστωτικές εκτροπές. Έτσι, όμως, δεν διεξάγονται τίμιες αλλά διαβλητές και διάτρητες εκλογές, των οποίων αμφισβητούμε τη δημοκρατική νομιμότητα.

Η ΛΑ.Ε είναι δύναμη δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας, εθνικής ανεξαρτησίας και δικαιοσύνης σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, λιτότητα, κηδεμονίες και ολοκληρωτισμούς.

Όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν και συμβιβάζονται με όσα καταλύουν κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμότητας και εκλογικής αξιοπιστίας, εμείς δεν σιωπούμε αλλά αμφισβητούμε, καταγγέλλουμε και αγωνιζόμαστε για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και του λαού μας».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 13:55