«Τα ζητήματα της ασφάλειας και της καθαριότητας στην Αθήνα είναι πολύ σημαντικά», αλλά το βασικότερο είναι ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων της έχουν χάσει την πίστη τους ό,τι μπορεί να αλλάξει», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε το πρωί, στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδιά» στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ηλιόπουλος, υπογράμμισε επίσης ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε τους πόρους που είχε στη διάθεση της: «Το 2018 ο δήμος της Αθήνας είχε προϋπολογισμό τεχνικών έργων 40 εκατομμύρια. Από αυτά, υλοποίησε μόλις τα δύο. Η Αθήνα έχει πάρει 85 εκατομμύρια από την Περιφέρεια και από την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, από αυτά έχει απορροφήσει λιγότερα από δέκα», είπε. Ωστόσο, επισήμανε ότι «ο κ. Καμίνης πήρε έναν δήμο χρεοκοπημένο που χρωστούσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια» και διερωτήθηκε πως γίνεται «διάφοροι από τους αντιδημάρχους του κ. Καμίνη με τους αντιδημάρχους του κ. Κακλαμάνη που κατάφεραν να φτάσουν την Αθήνα εκεί, να είναι τώρα όλοι μαζί υποψήφιοι στον κ. Μπακογιάννη». Ο κ. Ηλιόπουλος, σημείωσε ακόμη ότι η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει μια καθαρή πόλη «αν δεν μάθει να κάνει ανακύκλωση» και πρέπει να αλλάξει συνολικά το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων. «Ακόμη και αν βγάζουμε απορριμματοφόρα δέκα φορές την ημέρα πάλι η πόλη δε θα είναι καθαρή», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς τέλος για τη βραχυχρόνια μίσθωση, είπε ότι υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία για αυτό πρέπει να μπουν συγκεκριμένα όρια και ο δήμος Αθηναίων πρέπει να έχει γνώμη γιατί το πρόβλημα δεν είναι οριζόντιο σε όλη την Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης