Τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας για την καινοτομία στην εκπαίδευση παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως από το βήμα του φόρουμ καινοτομίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Η Καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης: Μία ελληνογερμανική συνεργασία», που διοργανώνεται σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η κ. Κεραμέως τόνισε στην ομιλία της πως «δεν αρκεί να έχουμε μονάχα ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα και μία καινοτόμο αγορά εργασίας: η τελική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αφορά στην διασύνδεση των δύο προκειμένου να μπορέσει η καινοτομία να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης…Σε αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να συμβάλλει και η συστηματική καλλιέργεια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η πρακτική άσκηση μαθητών και φοιτητών, η δια βίου μάθηση, καθώς και το “upskilling” και “reskilling” αν θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν την σημερινή εκδήλωση ένα φάρο ελπίδας για το μέλλον των ελληνογερμανικών σχέσεων. Θα ήθελα να εστιάσω ιδίως στο τρίπτυχο εκπαίδευση-καινοτομία-επιχειρηματικότητα…»

Τι κάνει το Υπουργείο για την καινοτομία στην εκπαίδευση;

«Πολλά και διαφορετικά», απαντά η υπουργός Παιδείας και ενδεικτικά αναφέρει ορισμένα από αυτά. «Προωθούμε συστηματικά την καλλιέργεια ψηφιακών και ήπιων δεξιοτήτων για να μπορέσουν οι μαθητές να προσαρμοστούν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, την εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία. Το υπουργείο μας σκοπεύει να εντάξει και την επιχειρηματικότητα. Ήδη βλέπουμε τους μαθητές και τους φοιτητές μας να διαπρέπουν σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με φρέσκιες ιδέες σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη η ψηφιακή εκπαίδευση και η ρομποτική», είπε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης