Για σενάριο πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί ανάγκης πιστοληπτικής γραμμής που συνεπάγεται επιστροφή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η πρωτιά της ΝΔ, «αν ο μη γένοιτο», είναι σενάριο αποσταθεροποίησης, είπε ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, «αν σχηματιστεί κυβέρνηση, με αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα έχουμε ένα τεράστιο πισωγύρισμα» το οποίο, όπως τόνισε, δεν αφορά τόσο την αριθμητική πλειοψηφία, καθώς η σταθερότητα απορρέει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Υπενθύμισε δε, ότι οι κυβερνήσεις Σαμαρά, Παπαδήμου και Παπανδρέου είχαν ισχυρές πλειοψηφίες, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που άντεξε ενώ είχε οριακή πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές και εφόσον είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, είπε ότι «ζούμε την επανάληψη του σεναρίου Σαμαράς-Βενιζέλος» και πρόσθεσε ότι ο λαός έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει το σενάριο της κοινωνικής αποσταθεροποίησης δίνοντας την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι η 7ήμερη εργασία, η αναλογία 1 προς 5 στο Δημόσιο, και το Ασφαλιστικό που «μας δίνει βορρά στις ασφαλιστικές εταιρείες», προσθέτοντας εμφατικά ότι το ΔΝΤ δεν είναι σύμμαχος της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό, τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι η Ελλάδα εμφανίζει την εικόνα μιας χώρας ψύχραιμης και με συμμαχίες, ενώ η Τουρκία είναι ανήσυχη και απομονωμένη. Όπως είπε, «ευχόμαστε και εργαζόμαστε σε διεθνές επίπεδο για να καταλάβει και η Τουρκία, ότι οποιαδήποτε συζήτηση και ρύθμιση πρέπει να γίνει κατ΄ εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας και του διεθνούς δικαίου». Εξέφρασε δε την εκτίμηση, ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αρχίσει και αποδίδει, καθώς και ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κομμάτων στο θέμα αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με το Μακεδονικό, «ήταν μία πρόφαση, μία επίφαση, και έχουν δεσμευτεί και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι δεν διεκδικούν ψήφο για την αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, o Ν. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι κάνουν λάθος όσοι ερμηνεύουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με αποδοχή του προγράμματος της ΝΔ. Επανέλαβε δε, ότι το πρωί της Κυριακής οι κάλπες θα είναι άδειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης