«Όλη η προσπάθεια έγκειται στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού, προκειμένου να χτίσουμε το ταχύτερο δυνατόν το τείχος ανοσίας, που αποτελεί τη μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό και το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών στο briefing. Τόνισε δε πως βάσει των στοιχείων οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι, ενώ συμπλήρωσε πως «όλοι θέλουμε την επάνοδο στην κανονικότητα αλλά και να αποφύγουμε μέτρα ευρείας κλίμακας, κάτι που εξαρτάται από όλους εμάς».

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να χτιστεί ένα ικανοποιητικό ασφαλές τείχος ανοσίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε στη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το γοργόν και χάριν έχει». Η κα. Πελώνη, αφού υπενθύμισε πως αυτή τη στιγμή όλα τα εμβόλια είναι προσβάσιμα σε όλον τον πληθυσμό, αλλά και ότι προς ώρας το 44% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, επισήμανε: «Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, πρέπει να πείσουμε και τους δύσπιστους, και όλους όσοι διστάζουν. Εκεί στρέφεται η προσπάθειά μας και τα μέτρα ενθάρρυνσης που έχουμε εξαγγείλει, αλλά και οι περισσότερες ελευθερίες που δίνουμε στους εμβολιασμένους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως «επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα να εκκινήσει άμεσα η συγκεκριμένη διαδικασία, εφόσον ανάψει το πράσινο φως η επιστημονική επιτροπή» και προσέθεσε ότι «αναμένουμε την επίσημη απόφαση των επιστημόνων». Σε ερώτηση για το κατά πόσον υπάρχει αντίφαση στην πραγματικότητα πως εργαζόμενοι σε αμιγείς επιχειρήσεις εστίασης πιθανώς να μην έχουν εμβολιαστεί, η Αριστοτελία Πελώνη διευκρίνισε πως το πλαίσιο αφορά σε κανόνες δημόσιας υγείας υπηρεσιών ψυχαγωγίας, που πρόκειται για μη ουσιώδεις δραστηριότητες. «Ο πελάτης είναι πελάτης και ο εργαζόμενος δεν βρίσκεται εκεί για τη διασκέδασή του, προφανώς για τον τελευταίο πρόκειται για ουσιώδη δραστηριότητα επιβίωσης. Κάθε επιχείρηση έχει την ευθύνη να λαμβάνει όλα τα μέτρα προφύλαξης και οι εργαζόμενοι την υποχρέωση να φορούν μάσκες», δήλωσε σχετικώς η κυβερνητική εκπρόσωπος. Μάλιστα, η κα. Πελώνη εξέφρασε την ελπίδα να προσαρμοστούν όλοι και οι επιχειρήσεις να συμβάλουν και αυτές από την πλευρά τους στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. «Οι αμιγείς χώροι έχουν μεγαλύτερες πληρότητες και είναι προς το συμφέρον των επιχειρήσεων να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο αυτό είναι δική τους επιλογή» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε η κυβέρνηση θα ανοίξει επισήμως τη συζήτηση περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα αφορά, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε πως αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης