Μεγάλη ήταν η κατακραυγή που υπήρξε για την τροπολογία που επιχείρησε να περάσει την Παρασκευή το βράδυ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τα κωλύματα των παραγόντων, σύμφωνα με την οποία κατάδικοι παράγοντες θα μπορούν να διοικούν ομάδες μέχρι η καταδικαστική απόφαση εις βάρος τους να γίνει αμετάκλητη (να έχει παρθεί από τον Άρειο Πάγο δηλαδή) και όχι τελεσίδικη, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, οι οποίες έφτασαν και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, αποφασίστηκε να αλλάξει άρον άρον η σχετική τροπολογία και πλέον όποιος παράγοντας παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα θα χρειάζεται απαλλακτική απόφαση για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του στον αθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το ανακοίνωσε και ο ίδιος, ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Όποιος παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, σύμφωνα με τη διάταξη που καταθέσαμε, δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται αθλητικά, έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση. Κάνουμε αυστηρότερο το κώλυμα της σχετικής διάταξης του ’99! Καθαρές κουβέντες απέναντι στην τερατώδη παραπληροφόρηση» έγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πλέον δεν θα έχει νόημα το τελεσίδικο – αμετάκλητο του βουλεύματος, αφού τους κατηγορούμενους θα τους ακολουθεί το κώλυμα από το βούλευμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης