Σφοδρές αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο της ιδιαιτέρας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία μίλησε για τσάντες με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Διαμαντή πρόσθεσε επίσης ότι δίνονταν χρήματα σε δημοσιογράφους, όπως και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας που σχεδίαζε ο κ. Καλογρίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Για εκκωφαντική σιωπή, τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Όπως λέει η Πειραιώς, η γραμματέας του κυρίου Καλογρίτσα «κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ο ότι ‘’έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ’’».

Ο κ. Τσίπρας, αναφέρει η Πειραιώς, έχει τρεις επιλογές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«-Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

-Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. 

-Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις: «Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά. Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής. Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς» αναφέρει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης