Το Κόσοβο στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Βούτσιτς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 19:31
Το Κόσοβο στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Βούτσιτς

Η διαδικασία για την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας - Κοσόβου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Εκμεταλλεύτηκα την όμορφη μέρα για να φιλοξενήσω τον υπουργό κ. Δένδια, με τον οποίο συζήτησα την κατάσταση στην περιοχή, τη συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και των χωρών μας», έγραψε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε ανάρτηση του στο Instagram μετά τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας αναφέρει επίσης ότι ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για τη στάση αρχών που τηρεί η Ελλάδα απέναντι στη Σερβία και τον ίδιο προσωπικά για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη διαδικασία του διαλόγου με την Πρίστινα, τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, όπως επίσης και για την υποστήριξη που παρέχει στην πορεία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια στο Βελιγράδι πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τη σύνοδο της Οχρίδας, στις 18 Μαρτίου, όταν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, συμφώνησαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ πριν τη σύνοδο της Οχρίδας στις 12 Μαρτίου είχε επισκεφτεί την Πρίστινα, όπου επίσης εξέφρασε στον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, την υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία του διαλόγου με τη Σερβία, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 19:31