Καλυπτόμενος πίσω από την αυτονόητη άλλωστε ερώτηση στη Βουλή του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα Δημόσιας Τάξης Γιάννη Ραγκούση και κρυμμένος πίσω από τους λεονταρισμούς εκ των υστέρων και χωρίς περιεχόμενο της εφημερίδας «Αυγή» , ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να θέσει το θέμα του ξυλοδαρμού του πολίτη από την συνοδεία του πρωθυπουργικού συμβούλου και Νο2 του Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα είναι ασφαλώς πολιτική. Οι λόγοι που επέβαλαν αυτήν την …. ανεξήγητη σιωπή είναι προς δημοσιογραφική διερεύνηση. Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απώλεσε την ευκαιρία να θέσει το μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα στην Βουλή και μάλιστα κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης η οποία όπως είναι φυσικό από την αρχή θα ήταν αναπόφευκτα ένας «γύρος του θριάμβου» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προτίμησε δηλαδή ο κ. Τσίπρας να μην «παρενοχλήσει» πολιτικά τον πρωθυπουργό περιοριζόμενος στο να ασκήσει κριτική στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας η οποία κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχής και πάνω απ ΄όλα δημοφιλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιέργως δε την ίδια στάση κράτησαν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων κατά τη συζήτηση στη Βουλή ,ωσάν να μην είχε παρακολουθήσει κανένας τους, ούτε η Φωτεινή Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο κ. Βελόπουλος, το video με τον αναίτιο ξυλοδαρμό ενός πολίτη ο οποίος μάλιστα κινδύνεψε από την οδική συμπεριφορά της συνοδείας του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Είναι προφανές πώς οι πάντες και για διαφορετικούς λόγους επιθυμούν να μην «ενοχλήσουν» το Μαξίμου με αυτήν την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πώς ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού και διαχρονικό δεξί του χέρι. Απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως σαρξ εκ της σαρκός της οικογενείας.

Πέραν τούτου είναι εξαιρετικά έμπειρος χειριστής ανθρώπων και καταστάσεων. Οι πάντες θυμούνται τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση «ENERGA» ως νομικός σύμβουλος του Αριστείδη Φλώρου. Ήταν απόλυτος γνώστης των κινήσεων της ειδικής off shore εταιρείας που συστήθηκε στον Περσικό Κόλπο δια της οποίας διακινήθηκε και το όλο σκάνδαλο που οδήγησε τον Αριστείδη Φλώρο στη φυλακή.

Αυτά για όσους διατηρούν κοντή τη μνήμη ή απλώς προτιμούν να μην θυμούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα του ξυλοδαρμού το ανέδειξε δημοσιογραφικά το zougla.gr αντιλαμβανόμενο από την πρώτη στιγμή πώς το συμβάν αποτελούσε ευθεία επίθεση κατά της δημοκρατικής τάξης και της πολιτικής ηθικής τάξης. Σε μία ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία αν συνέβαινε κάτι το ανάλογο όπου θα εμπλεκόταν άμεσα ή έμμεσα ο πρωθυπουργός θα είχαμε παραιτήσεις και ανάληψη ευθυνών σε ανώτατο επίπεδο.

Αντιθέτως ως φαίνεται σε χώρες τύπου Κολομβίας όπου ακόμη και η προσωπική ασφάλεια του αμεσότερου συνεργάτη του πρωθυπουργού μπορεί ατιμωρητί να συμπεριφέρεται όπως οι μπράβοι ενός κοινού Ολιγάρχη ή στελέχους της Μαφίας, τέτοιου είδους ενέργειες προφανώς και θεωρούνται «φυσιολογικές».

Η Ομερτά είναι καθολική και ως εκ τούτου ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού σκηνικού. Υπάρχουν άτομα και καταστάσεις οι οποίες δεν θίγονται από κανέναν ανεξάρτητα πολιτικής και κομματικής προέλευσης. Πρόκειται για άτομα που ανήκουν στην ελίτ που διαχειρίζεται τις υπόγειες διαδρομές της εξουσίας. Αυτές οι διαδρομές αλληλοτέμνονται και είναι περισσότερο κοινές και εφαπτόμενες από ότι φαντάζονται οι πολίτες.

Τελικά την όλη αυτή υπόθεση θα την πληρώσει ένας άξεστος και βάρβαρος αστυνομικός ο οποίος «οικειοθελώς» θα φορτωθεί όλες τις ευθύνες. Πέραν τούτου ορατότης μηδέν. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης