Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «oι εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα όμως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αποσύρομαι από τη διεκδίκηση σταυρού προτίμησης, δεν αποσύρομαι από την πολιτική μάχη. Πυξίδα μου ήταν η ηθική της ευθύνης και επί 30 χρόνια δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να οξειδωθεί από τους νοτιάδες της διαπλοκής και της διαφθοράς. Μπήκα ακτήμων και φεύγω ακτήμων».

Μιλώντας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη ο κ. Κοντογιαννόπουλος εκτίμησε πως: «Το επιτελικό κράτος δεν έφθασε στον ΟΣΕ. Το πελατειακό κράτος νίκησε το επιτελικό. H ακτινογραφία του ΟΣΕ μετά την τραγωδία των Τεμπών αποκαλύπτει τις χρόνιες παθογένειες του βαθέους κράτους, ως αποτέλεσμα της διελκυστίνδας των κομμάτων για τη νομή της εξουσία και συνέχισε: «Xρειαζόμαστε ηγέτες στη διοίκηση για να περάσουμε από τους κομματικούς γραφειοκράτες σε μια διοικητική ηγεσία απογαλακτισμένη από κομματικές επιρροές».

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος ακολούθως κατέθεσε πρόταση πέντε σημείων για  αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αναγέννηση του «πολιτικού συστήματος» στη χώρα μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης