Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί νέες άτακτες ροές, και πρακτικές του παρελθόντος δεν πρόκειται να επαναληφθούν, τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για θέματα Ένταξης, Σοφία Βούλτεψη, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Όπως είπε η κ. Βούλτεψη, οι διεθνείς και ελληνικοί οργανισμοί για τους πρόσφυγες είναι εταίροι και συνεργάτες μας, αλλά δεν συγκυβερνούμε. Με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης υπέγραψα μνημόνιο συνεργασίας, και θα υπογράψω σύντομα ανάλογο μνημόνιο με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. «Συνεργαζόμαστε, όμως δεν συγκυβερνούμε» είπε η κ. Βούλτεψη, τονίζοντας ότι, τις αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση και λογοδοτεί στον λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Στην ελληνική επικράτεια επιχειρεί το ελληνικό κράτος και δεν επιχειρεί κανένας άλλος. Ούτε ΜΚΟ ούτε κάτι άλλο, σημείωσε η υφυπουργός και συνέχισε: Με αυτό το νομοσχέδιο, η διάσωση μπαίνει υπό τον έλεγχο του Λιμενικού. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι γίνεται στη θάλασσα και στα σύνορα μας. «Δεν μπορεί να επιχειρεί ο καθένας χωρίς να έχει κανένα έλεγχο, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, και αυτό να συνεχιστεί. Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις που γίνανε ξεκάθαρες στο λαό: Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί νέες άτακτες ροές. Πρακτικές του παρελθόντος δεν πρόκειται να επαναληφθούν, τόνισε η κ. Βούλτεψη, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει σύνορα με το Αφγανιστάν, όπως δεν έχει σύνορα και η Τουρκία. Και κυρίως, η Ελλάδα έχει πράξει το ανθρωπιστικό της καθήκον όσο καμία άλλη χώρα, είπε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης