Χρονική επέκταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες για την περίοδο από το 1996 έως τον Μάιο του 2010, προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να περιοριστεί η έρευνα μόνο επί κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας αλλά και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το ζήτημα αλλοιώσεως των δημοσιονομικών στοιχείων προκύπτει ήδη από την περίοδο μετά το 1996, οπότε η τότε κυβέρνηση διαχειρίστηκε τον στόχο ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ».
Σημειώνει ακόμα ότι «για το γεγονός αδυναμίας δανεισμού της χώρας από τις διεθνείς αγορές προφανώς έχει παίξει ρόλο και η περίοδος της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Μάιο 2010.

