Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα διάφορες κινήσεις και διεργασίες, τόσο στο προσκήνιο όσο και το παρασκήνιο, που υποδηλώνουν ότι μία ευρύτερη πολιτική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς είναι προ των πυλών.
Οι κινήσεις μάλιστα αυτές, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, θα μπορούσαν να επιταχυνθούν, ενόψει της πιθανότητας να εμφανιστεί ένα ακόμη πολιτικό κόμμα στο προσκήνιο, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, γνωρίζουν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων της κεντροαριστεράς ότι τα περιθώρια στενεύουν…
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη αισιοδοξία τη συνεργασία με την Νέα Αριστερά, καθώς γνωρίζουν ότι το εγχείρημα έχει τις δυσκολίες του.
Για αυτό τον λόγο υποστηρίζουν ότι καλό είναι να γίνονται μικρά, αλλά σταθερά βήματα.
Πάντως είναι ενδεικτικό ότι μετά την κατάθεση κοινής τροπολογίας των δύο κομμάτων για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, έχει πλέον «ζεσταθεί» το κλίμα και η προσέγγιση δείχνει να είναι πιο κοντά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να βρεθεί σύντομα «κοινός τόπος» μεταξύ των δύο κομμάτων, με αιχμή του δόρατος ζητήματα που αφορούν στην ανακούφιση των πολιτών.

