Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι πόσο ισχυρό θα βγει το ΚΚΕ, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι «η καλύτερη σφήνα σήμερα σε αυτό το κομματικό διπολικό παιχνίδι που παίζεται πάρα πολλά χρόνια στην πατρίδα μας, είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ», υπογραμμίζοντας πως αυτό θα καθορίσει τη διαφορά και «θα ανοίξει ένα δρόμο για να μπορεί να χαμογελά ο λαός αύριο, να έχει κατακτήσεις σήμερα, αλλά κυρίως να ανοίγει και ένα δρόμο για μια πραγματικά λαϊκή λύση».

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θεωρεί πως αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ο λαός, είναι ότι «την ψήφο στα κόμματα του συστήματος θα τη βρει απέναντί του» και σημειώνει πως αυτό που πρέπει να βαρύνει στον κόσμο είναι, τελικά, «το γεγονός ότι την ψήφο στο ΚΚΕ θα τη βρει από την επόμενη μέρα δίπλα του, όπως την έχουν βρει οι απολυμένοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι αγρότες που παλεύουν ενάντια στο ξεκλήρισμα κλπ».

«Η ιστορία», αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος, «αποδεικνύει ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι αλλάζουν κυρίως στους δρόμους του αγώνα. Και το ΚΚΕ είναι το μόνο σίγουρα παρόν εδώ».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα για την οικονομία, ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από τον κόσμο, είναι ότι η όποια ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία την επόμενη των εκλογών δεν θα αφορά «όλους τους Έλληνες», γιατί «η ανάπτυξη για όλους δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος».

«Προσπαθούν είναι να αποσπάσουν τη στήριξη του λαού, παραμυθιάζοντάς τον για ακόμα μια φορά. Φτάνουν όμως τα παραμύθια!», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφορικά για τη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει -μεταξύ άλλων- ότι «η μετατροπή της Θεσσαλονίκης, της περιφέρειάς μας γενικότερα, σε πύλη εισόδου προς τα Βαλκάνια, αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, σε άλλους κλάδους μας βρίσκει αντίθετους», επισημαίνοντας πως αποδεικνύεται ότι «από την ανάδειξη της περιοχής σε κόμβο ενεργειακό, μεταφορικό αναβαθμίζονται στην ουσία μόνο οι κίνδυνοι, δεν έχουμε κερδίσει και δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από ένα τέτοιο ρόλο της πόλης στη Βαλκανική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης